Τρίτη, 02 Απριλίου 2024 21:50

Να βρει μιμητές η παραίνεση Τζιούμη

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 Του Δημήτρη Πλεμμένου

Αίσθηση έχουν προκαλέσει όλα όσα παρουσιάστηκαν το Σάββατο σχετικά με την εγκατάσταση τριών φαρμακοβιομηχανιών στη ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης, εξέλιξη που σε βάθος λίγων χρόνων θα δημιουργήσει περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας.
Κατά την παρουσίαση πάντως θετική εντύπωση προκάλεσαν όσα είπε ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης για την αναγκαία αντιμετώπιση όλων όσοι θα μετακομίσουν στην αρκαδική πρωτεύουσα για να εργαστούν στις νέες μονάδες:
“Αποτελεί τεράστια ευθύνη τόσο για τον δήμο όσο και για την τοπική κοινωνία η υποδοχή και η εξυπηρέτηση όλων όσοι θα έρθουν να εργαστούν στην πόλη μας. Χρειάζονται καλά σχολεία, καλά εστιατόρια και φθηνά ενοίκια”. Κάλεσε μάλιστα τους δημότες του να αγκαλιάσουν την προσπάθεια και να δουν τα μεσομακροπρόθεσμα οφέλη και όχι απλώς το εφήμερο κέρδος. Ζήτησε δηλαδή να μην γίνει στην Τρίπολη αυτό που βλέπουμε συχνά σε άλλες περιπτώσεις, όπου διάφοροι ιδιοκτήτες… μυρίζονται κέρδος και σπεύδουν να ανεβάσουν τις τιμές τόσο πολύ, που εν τέλει μετά από λίγο είναι σαν να πυροβολούν και οι ίδιοι τα πόδια τους. Με πολύ ωραίο τρόπο ουσιαστικά τους προειδοποιεί ότι αν φερθούν συνετά θα έχουν να κερδίσουν και αυτοί για πολύ περισσότερο διάστημα από το να αντιμετωπίσουν όσους έρθουν ως… ευρώ με πόδια.
Αντίστοιχο ήταν το κάλεσμα και προς τους επαγγελματίες της Τρίπολης, οι οποίοι και αυτοί με τη σειρά τους μπορούν να ευνοηθούν, καθώς πέρα από τις άμεσες θα δημιουργηθούν και έμμεσες θέσεις εργασίας.
Όταν αυτές οι προειδοποιήσεις ή συμβουλές ακούγονται δημοσίως από τον δήμαρχο μίας πόλης και μάλιστα στην επίσημη εκδήλωση παρουσίασης των νέων επενδύσεων, αποκτούν ιδιαίτερη αξία και μακάρι ανάλογα παραδείγματα να δούμε και σε αντίστοιχες περιπτώσεις άλλων περιοχών.