Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024 21:13

Περιμένοντας για ώρα τον έλεγχο

Γράφτηκε από τον

Περιμένοντας για ώρα τον έλεγχο

Του Δημήτρη Πλεμμένου

Πάνω από μιάμιση ώρα περίμεναν χθες στον ήλιο στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας εκατοντάδες επιβάτες δύο πτήσεων από τη Μεγάλη Βρετανία.

Όπως μάθαμε μέσω διαμαρτυριών επαγγελματιών, που δραστηριοποιούνται επί χρόνια στον τουρισμό, αιτία αυτής της αναμονής και της ταλαιπωρίας ήταν οι απαραίτητοι έλεγχοι διαβατηρίων των επιβατών -πράγμα φυσικά απαραίτητο. Το πρόβλημα, όπως μας είπαν, έγκειται στο ότι μόνο ένας αστυνομικός ήταν εντεταλμένος με το έργο του ελέγχου, με αποτέλεσμα τόσοι άνθρωποι, προερχόμενοι μάλιστα από πτήση 4 ωρών, να αναγκάζονται να περιμένουν μέχρι να τους επιτραπεί να μπουν στη χώρα και να ξεκινήσουν τις διακοπές τους.

Χαρακτηριστικά επαγγελματίες του τουρισμού σημείωσαν ότι ενώ οι πτήσεις από Μάντσεστερ και Μπέρμιγχαμ προσγειώθηκαν στις 11:45 π.μ., μέχρι τη 1:30 μ.μ. δεκάδες ακόμα επιβάτες ήταν στην ουρά. “Την προηγούμενη εβδομάδα σε ανάλογη κατάσταση αναμονής, μία γυναίκα χρειάστηκε να διακομιστεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο” μας ανέφεραν, για να δείξουν ότι η χθεσινή εικόνα δεν ήταν τυχαία και μεμονωμένη.

Σε κάθε περίπτωση, καταδεικνύεται ότι θα πρέπει να υπάρξει προσαρμογή όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών στα αυξημένα δεδομένα της θερινής περιόδου, όχι μόνο για να μην υπάρχει ταλαιπωρία των επιβατών, αλλά και γιατί πάντα η πρώτη εντύπωση ενός επισκέπτη από τον προορισμό του έχει πολύ μεγάλη σημασία για το πώς θα συνεχίσει τις διακοπές του, αλλά και για τη συνολική αξιολόγηση της ταξιδιωτικής του εμπειρίας.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024 21:13
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μάστερ πλαν για να έχει νερό η Καλαμάτα