Τρίτη, 08 Ιουλίου 2014 14:42

Τα τροχαία στην Καλαμάτα δεν είναι πλέον είδηση

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Δυστυχώς έχουμε φθάσει στο σημείο ώστε τα τροχαία ατυχήματα στην Καλαμάτα να μην αποτελούν είδηση. Και λέμε δυστυχώς όχι για δημοσιογραφικούς λόγους, αλλά λόγω της συχνότητας με την οποία συμβαίνουν. Δεν είναι υπερβολή φυσικά αν πούμε ότι σε καθημερινή βάση υπάρχουν ανάλογα περιστατικά, συχνά με τραυματισμούς ή ακόμα και θανατηφόρα. 

 

Νέα Είσοδος, Μαυρομιχάλη και Παλαιολόγου, Ακρίτα και Βασιλέως Γεωργίου, Θεμιστοκλέους και Μακεδονίας είναι μερικά από τα σημεία όπου συμβαίνουν τα περισσότερα ατυχήματα με τους περιοίκους να έχουν όχι μόνο αγανακτήσει, αλλά πολλές φορές να τρέμουν ότι θα “παίξουν” και οι ίδιοι στο “έργο”.

Η ελλιπής αστυνόμευση (κυρίως λόγω της υποστελέχωσης των υπηρεσιών) και η μη τήρηση των βασικών κυκλοφοριακών κανόνων από την πλευρά των οδηγών είναι οι βασικές αιτίες που συμβαίνουν καθημερινά τροχαία ατυχήματα, με τραγικές συχνά συνέπειες. 

Στην περίπτωση των διασταυρώσεων Μαυρομιχάλη - Παλαιολόγου και Μακεδονίας - Θεμιστοκλέους οι κάτοικοι ζητούν να τοποθετηθούν επειγόντως φωτεινοί σηματοδότες για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση και να περιοριστούν τα τροχαία στη γειτονιά τους. Παρά το γεγονός ότι έχουμε σημειώσει πως τα συχνά φανάρια δημιουργούν περαιτέρω κυκλοφοριακά προβλήματα, στην πρώτη περίπτωση η συγκεκριμένη λύση μάλλον είναι αναπόφευκτη. Στη δεύτερη υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις για κυκλοφοριακούς λόγους και το πρόβλημα σε πρώτη φάση θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με αυστηρή απαγόρευση της στάθμευσης οχημάτων στη νοτιοανατολική γωνία της Μακεδονίας, όπου σπάνια υπάρχει ανοιχτό οπτικό πεδίο για τους οδηγούς. 

 

Η πόλη μεγαλώνει πληθυσμιακά, ενώ αυξάνεται σταδιακά και ο αριθμός των επισκεπτών δημιουργώντας ένα νέο κυκλοφοριακό σκηνικό στους δρόμους. Αυτό θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις εφαρμόζουν ορθά επιστημονικές λύσεις. Ομως, με όλα όσα συμβαίνουν στην πόλη κι αυτές ξεπερνιούνται και απαιτούνται νέες “πατέντες” για την αντιμετώπιση των κινδύνων στην άσφαλτο.