Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου 2014 20:52

Οι πραγματικές μεταρρυθμίσεις αγνοούνται

Γράφτηκε από τον

Οι πραγματικές μεταρρυθμίσεις αγνοούνται

 

 

Συναίνεση, σταθερότητα και σύνεση προκρίνει η πλευρά της συγκυβέρνησης, κατά πως τη συμφέρει. Ζητεί εθνική διαπραγματευτική ομάδα και ανάληψη ευθύνης και από την αντιπολίτευση, την οποία κατηγορεί για ανευθυνότητα και λαϊκισμό! Και κάνει πως αγωνιά και ανησυχεί μην πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού, τον οποίο υποβάλλει ολοένα και σε νέα μαρτύρια.

 

Η αξιωματική αντιπολίτευση τα έχει δώσει όλα για την ανατροπή, για τις εκλογές που θα οδηγήσουν σε νέα σελίδα τον τόπο και θα διώξουν τα μνημόνια και την άγρια, την απάνθρωπη λιτότητα. Ολα αυτά, όμως, μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση, οι ισχυροί της οποίας ζητούν την τήρηση των συμφωνηθέντων, των μνημονίων, της άγριας λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Κι ενώ ο κόσμος αναζητεί μια ελπίδα, μια αχτίδα αισιοδοξίας, αλλαγή πορείας, έρχονται οι καταγγελίες για απόπειρα δωροδοκίας βουλευτή από άνθρωπο του συστήματος, που έχει περάσει από όλες τις κομματικές αυλές και διαρρέει πως έχει διασυνδέσεις με το τραπεζικό κατεστημένο. Κωμωδία και τραγωδία, δυσωδία που κάνει την οργή και την αγανάκτηση ακόμα μεγαλύτερη. 

Οι αλλαγές, οι μεταρρυθμίσεις που περιμένει ο κόσμος και που έχει ανάγκη ο τόπος δεν ακούγονται, δεν προβάλλονται. Στα κανάλια ακούει μόνο για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά καταλαβαίνει ότι αυτά αφορούν ιδιωτικοποιήσεις, πώληση ή ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Για τις μεταρρυθμίσεις που περιμένει ο κόσμος σιγή, τίποτα δεν ακούγεται. Πού είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής; Πού είναι οι ίσες ευκαιρίες, η ισοπολιτεία, η απονομή δικαιοσύνης ίδια για όλους; Τι απέγιναν η λίστα Λαγκάρντ και οι άλλες λίστες; Πού βρίσκονται οι έλεγχοι; Πόσο ακόμα ο κόσμος θα πληρώνει ΕΝΦΙΑ και εισφορά αλληλεγγύης; Πότε θα εφαρμοστεί το Σύνταγμα της χώρας που ορίζει ότι ο κάθε πολίτης συνεισφέρει στα βάρη των φόρων, ανάλογα με την οικονομική, τη φοροδοτική του ικανότητα; Πότε θα γίνει πράξη η ανανέωση του πολιτικού προσωπικού της χώρας με την καθιέρωση θητειών στην εκλογή βουλευτών; Πότε θα δούμε πραγματικά ανεξάρτητη Δικαιοσύνη στον τόπο;

Αυτά περιμένει ο κόσμος και δεν τα βλέπει, δεν τα ακούει. Εχει ευθύνη ο κόσμος και πρέπει να την αναλάβει, στην πράξη, όχι στα λόγια. 

 

Είθε η γέννηση του Χριστού να μας βοηθήσει, να μας δώσει δύναμη για να απαιτήσουμε και να αναζητήσουμε τις πραγματικές μεταρρυθμίσεις.