Κυριακή, 17 Μαϊος 2015 22:36

Να ανοίξει η συζήτηση για την πεζοδρόμηση της Ναυαρίνου

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Πόσες φορές δεν έχει τύχει να κάνετε την βόλτα σας στο νότιο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου και αυτή να διαταράσσεται από κάποιον ποδηλάτη;

Κάποιοι εξ αυτών είναι ευγενικοί και χτυπούν ακόμα και το κουδουνάκι ζητώντας σου να περάσουν, ενώ άλλοι θεωρούν ότι βρίσκονται σε ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο και περνούν ανάμεσα στους πεζούς λες και κυνηγούν μετάλλιο! Ολη αυτή η κατάσταση, που απασχόλησε προσφάτως την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας, μόνο τιμητική δεν είναι για μία πόλη.

Πάνω λοιπόν σε αυτή τη συζήτηση ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλης Μάκαρης επανέφερε στο τραπέζι την πρόταση περί πεζοδρόμησης της Ναυαρίνου. Ενα ζήτημα που υπάρχει ανοιχτό στην Καλαμάτα εδώ και χρόνια. Πολλοί το συζητούν, κανείς όμως έως τώρα επί της ουσίας δεν το ακουμπάει.

Το τελευταίο διάστημα πάντως, μετά την πρόσφατη ιστορία με τα τραπεζοκαθίσματα στην Παραλία, κάποιοι από τους επαγγελματίες άρχισαν να εκφράζονται θετικά για ένα ενδεχόμενο πεζοδρόμησης της παραλιακής οδού της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Και από τη δική τους σκοπιά βλέπουν προφανώς ότι περισσότερα έχουν να κερδίσουν, παρά να χάσουν από μία τέτοια εξέλιξη.

Σε κάθε περίπτωση στην Καλαμάτα θα πρέπει να ανοίξει πλέον σοβαρά και μεθοδικά η συζήτηση γύρω από την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου, θεμελιώδες τμήμα του οποίου θα πρέπει -υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις- να είναι και η πεζοδρόμηση της Ναυαρίνου. Μέσα από αυτή τη διαδικασία λοιπόν θα έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι με σκοπό να δημιουργηθεί η νέα εικόνα που θα πρέπει να έχει η αστική παραλιακή ζώνη της Καλαμάτας τα επόμενα χρόνια.

 

Ο φόβος για να το συζητήσουμε πάντως σε καμία περίπτωση δεν θα αποφέρει όφελος.