Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015 17:50

Διαβούλευση για τη Ναυαρίνου

Γράφτηκε από τον

Διαβούλευση για τη Ναυαρίνου

Αλλαγές στη Ναυαρίνου ετοιμάζει η δημοτική αρχή, παρότι φαίνεται να απορρίπτει κάθε συζήτηση για πεζοδρόμηση. Ο δήμαρχος Π. Νίκας αποκάλυψε χθες ότι προσανατολίζεται στη μονοδρόμηση από τη Φαρών έως την Ακρίτα, σε πρώτη φάση. Προβλέπεται να μεγαλώσει το βόρειο πεζοδρόμιο και να γίνει ίδιο με το νότιο, ενώ ο ποδηλατόδρομος θα μετακινηθεί πιο βόρεια.

Αυτά τα σχέδια συζητούνται στις συναντήσεις του δημάρχου με την Τεχνική Υπηρεσία και τους αρμόδιους αντιδημάρχους. Ο δήμαρχος παρατήρησε ότι σε επόμενη φάση και αφού μετρηθεί η πρώτη παρέμβαση, θα εξεταστεί η υλοποίηση των αλλαγών και μετά την Ακρίτα. Καθοριστικό μέγεθος, κατά το δήμαρχο, είναι η διάνοιξη της Βουλγαροκτόνου, που απαιτεί αρκετά χρήματα, τα οποία, όμως, δεν υπάρχουν.

Ολα αυτά είναι σοβαρά ζητήματα και δεν πρέπει να περιοριστούν στις συζητήσεις δημοτικής αρχής και τεχνικών. Ο δήμαρχος οφείλει να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο και να ανοίξει διάλογο ουσιαστικό με τις παρατάξεις των μειοψηφιών και με ειδικούς, που μπορούν να καταθέσουν προτάσεις και ιδέες.

Ο προσανατολισμός της δημοτικής αρχής θα πρέπει να επαναφέρει την υπόθεση διαβούλευσης της Ναυαρίνου, που έκλεισε άδοξα, με συζήτηση 2 ωρών. Η Ναυαρίνου αξίζει σχέδιο, ουσιαστική μελέτη και όχι αποσπασματική και βιαστική αντιμετώπιση. Γιατί ταυτίζεται με την ανάπτυξη της Παραλίας και της Καλαμάτας.

 

Γιάννης Σινάπης

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015 17:56