Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2016 18:44

Αλλαγή νοοτροπίας για τη μεταφορά μαθητών 

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Είναι ντροπή αυτό που γίνεται φέτος με τη μεταφορά των μαθητών. Είναι χειρότερα από κάθε άλλη χρονιά. Αυτό που βιώνουν μαθητές και γονείς δεν έχει ξαναγίνει. Φθάσαμε μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και πάνω από 70 δρομολόγια δε γίνονται. Πάνω από 200 μαθητές στη Μεσσηνία δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε με αξιοπρεπή και ανθρώπινο τρόπο στο σχολείο τους. 

Τριτοκοσμικές και πρωτόγνωρες καταστάσεις που δεν τιμούν κανέναν αρμόδιο, καθένα που εμπλέκεται και έχει ρόλο και ευθύνη στη συγκεκριμένη διαδικασία. 

Η Πολιτεία, το υπουργείο Παιδείας οφείλει να βρει λύση. Η φετινή τραγική κατάσταση πρέπει να αποτελέσει μάθημα. Οχι με κατασπατάληση χρημάτων, που γινόταν τις παλιές… καλές εποχές. Τότε που η μεταφορά ήταν χρυσοφόρα και οι έλεγχοι ανύπαρκτοι. Η νομοθεσία πρέπει να είναι αυστηρή, αλλά κι ευέλικτη ταυτόχρονα, για ειδικές και ακραίες περιπτώσεις.

Η Περιφερειακή Ενότητα σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης οφείλει από την πρώτη εβδομάδα της σχολικής χρονιάς να έχει προγραμματίσει και να έχει ξεκινήσει την υλοποίηση των περισσότερων δρομολογίων.

Τα κενά και οι εκκρεμότητες είναι ανεπίτρεπτα, όταν από το καλοκαίρι τα σχολεία γνωρίζουν τους μαθητές που θα έχουν τη νέα σχολική χρονιά. Και οι συγκοινωνιακοί φορείς, ΚΤΕΛ και ταξί πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η μεταφορά είναι λειτούργημα, προσφορά στο κοινωνικό σύνολο που δοκιμάζεται σκληρά και θέλει στήριξη.

Απαιτείται αλλαγή νοοτροπίας και αντίληψης, υπευθυνότητα από όλους. Τα δικά μας παιδιά πάνε σχολείο και έχουν ανάγκη μεταφοράς.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2016 16:29