Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2016 17:39

Στόχος των απατεώνων και το ελαιόλαδο

Γράφτηκε από τον

Στόχος των απατεώνων και το ελαιόλαδο

Δεν έχουν τελειωμό οι απάτες το τελευταίο διάστημα στη Μεσσηνία με αρκετά διαφορετικά... σενάρια. Μπορεί τους προηγούμενους μήνες σπείρες Βουλγάρων να είχαν βάλει στο στόχαστρο ηλικιωμένους προσπαθώντας να τους αποσπάσουν χρήματα λέγοντάς τους ότι μέλη της οικογένειάς τους έχουν προκαλέσει σε τροχαίο τον τραυματισμό ή ακόμα και το θάνατο κάποιου ανθρώπου. Μετά από έρευνες η Αστυνομία φαίνεται ότι ευτυχώς έλυσε το μυστήριο και εξάρθρωσε το κύκλωμα, που κερδοσκοπούσε πατώντας πάνω στον ανθρώπινο πόνο, αλλά και την αφέλεια κάποιων ηλικιωμένων.

Σειρά φαίνεται ότι παίρνει όμως ο χώρος του ελαιόλαδου, καθώς ήδη γίνονται γνωστές κάποιες απάτες. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στις προσπάθειες νοθείας ελαιόλαδου, αλλά περισσότερο σε ένα αρκετά περίεργο περιστατικό, που τις προηγούμενες ημέρες συνέβη σε ελαιοτριβείο στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας.

Οπως μάθαμε ένας δήθεν εκπρόσωπος εταιρείας επικοινώνησε με τον υπεύθυνο του ελαιοτριβείου και του ζήτησε άμεσα μία μεγάλη ποσότητα ελαιόλαδου. Τον ενημέρωσε μάλιστα ότι θα του προκατέβαλε όλο το ποσό μέσω τραπέζης και σε αυτό το πλαίσιο μετά από λίγο του έστειλε το ηλεκτρονικό καταθετήριο. Τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας έφθασε στο ελαιοτριβείο νταλίκα με δεξαμενές για να παραλάβει το ελαιόλαδο. Ο επαγγελματίας όμως, όντας έμπειρος, υποψιάστηκε ότι κάτι τρέχει, καθώς είναι πραγματικά σπάνιο τέτοιες εποχές η παραγγελία να προπληρώνεται στο σύνολό της. Ζήτησε από τον οδηγό να περιμένει να ξημερώσει για να τσεκάρει ότι τα χρήματα έχουν όντως κατατεθεί. Αυτός βιαζόταν και τελικά, όταν είδε ότι ο ελαιοτριβέας ήταν... σκληρό καρύδι αποχώρησε αφήνοντας μάλιστα πίσω και τις δεξαμενές. Λίγη ώρα αργότερα επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι του επαγγελματία, καθώς διαπίστωσε ότι δεν είχε κατατεθεί το ποσό στο λογαριασμό και ότι προφανώς το καταθετήριο ήταν πλαστό.

Αν και η Αστυνομία δεν το επιβεβαιώνει, εντούτοις πρόκειται για ένα αρκετά σοβαρό περιστατικό, καθώς μεταξύ άλλων αναδεικνύει νέες μεθόδους (απόπειρας) εξαπάτησης του εμπορικού κόσμου αυτή τη φορά.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν από εδώ και πέρα, καθώς οι κίνδυνοι κρύβονται παντού με τους απατεώνες να βρίσκουν πλέον πεδίο δράσης πάνω στο σαθρό έδαφος που έχει διαμορφώσει η κρίση.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2016 15:42