Δευτέρα, 23 Μαϊος 2016 12:59

Ζητούν αεροπορική σύνδεση Καλαμάτας - Κρήτης

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Στις 20 Ιουνίου ξεκινούν για φέτος τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από την Καλαμάτα για την Κρήτη μέσω Κυθήρων. Πρόκειται για μία γραμμή, που αν και μία φορά την εβδομάδα, έχει συγκεντρώσει τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον αρκετών, που επιθυμούν να μετακινηθούν από και προς την Κρήτη προς τη Νότια Πελοπόννησο. Μία γραμμή, που έχει σημαντικές προοπτικές ακόμα και για αύξηση των δρομολογίων υπό μία σειρά προϋποθέσεων φυσικά, που θα αναβαθμίσουν εν καιρώ ποιοτικά και το ταξίδι.

Προ ημερών πάντως, όταν έγινε γνωστή για φέτος η ημερομηνία έναρξης του συγκεκριμένου δρομολογίου, εκτός από τα αρκετά θετικά σχόλια, υπήρξαν κι αυτοί, που σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζητούσαν παράλληλα με την ακτοπλοϊκή σύνδεση και καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου να ξεκινήσει και αντίστοιχη αεροπορική σύνδεση από την Καλαμάτα προς ένα από τα μεγάλα αεροδρόμια της Κρήτης. Σε αυτό το πλαίσιο τόνιζαν ότι είναι πάρα πολλά τα άτομα (φοιτητές και όχι μόνο), που θα εξυπηρετούνταν σε τακτική βάση, εάν υπήρχε τέτοιο δρομολόγιο. Και προφανώς με την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου δεν μιλάμε μόνο για άτομα από τη Μεσσηνία, αλλά και από Αρκαδία και Λακωνία, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν αυτή τη γραμμή για να μετακινούνται προς την Κρήτη, αντί να χρειάζεται να μεταβαίνουν στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” της Αθήνας.

Προφανώς και ένα τέτοιο πλάνο δεν έχει περάσει απαρατήρητο από κάποιες αεροπορικές εταιρείες και πιθανόν να έχει μετρηθεί ως μη βιώσιμο. Μέχρι πάντως να ενημερωθούμε για κάτι τέτοιο, καλό είναι να υπάρξει μία συντονισμένη προσπάθεια στην κατεύθυνση μίας τέτοιας αεροπορικής σύνδεσης, που θα φέρει πολύ κοντά τη Νότια Πελοπόννησο με το νησί του Ψηλορείτη.

Υ.Γ.: Προ ετών πάντως είχαν δει το φως της δημοσιότητας σκέψεις εταιρειών για αεροπορική σύνδεση των δύο περιοχών σε συνδυασμό και με προορισμό της Βόρειας Ελλάδας (Γιάννενα, Αλεξανδρούπολη), που προφανώς κάπου “σκάλωσαν”.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Μαϊος 2016 12:59