Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018 21:04

Να μεταφέρει την έδρα και να πάρει το γραφείο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Να τα πάρουμε ξανά από την αρχή, μήπως και σταματήσει η καθημερινή φαρσοκωμωδία στο Διοικητήριο:

Η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας δεν αντικαθίσταται και δεν παραιτείται με υπόδειξη περιφερειάρχη ή Εκτελεστικής Επιτροπής, και αυτό γιατί ο νόμος με τον οποίο δημιουργήθηκε η αιρετή Περιφέρεια έτσι ορίζει. Η πρόβλεψη αυτή υπάρχει γιατί ο χωρικός περιφερειάρχης δεν εκλέγεται με ψήφο, αλλά αποτελεί τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου της πλειοψηφίας στο νομό - στη συγκεκριμένη περίπτωση στη Μεσσηνία.

Το ψηφοδέλτιο του Τατούλη το στήριξαν στις προηγούμενες εκλογές Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, και έγινε παρασκηνιακά ένα είδος μοιράσματος των θέσεων στους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες. Η Ελένη Αλειφέρη επιλέχτηκε να είναι το πρόσωπο που θα ενώνει τη ΝΔ στο νομό: Δεν ήταν δηλαδή επιλογή Τατούλη, αλλά του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Στο κόμμα της Ν.Δ. από τότε δεν έβλεπαν ορισμένοι με καλό μάτι τη στήριξη Τατούλη, αλλά ο Σαμαράς δεν ήθελε να διακινδυνέψει ήττα στην εκλογική του περιφέρεια κι έτσι επέλεξε με την κοντόθωρη λογική του τακτικισμού τον Τατούλη. Αυτό λούζεται τώρα αυτός και όλη η Ν.Δ.!

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν, με την προσδοκία να σταματήσει κάποια στιγμή ο τραγέλαφος: Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας από το νόμο είναι και θα παραμείνει μέχρι τις εκλογές η Ελένη Αλειφέρη. Ο νόμος ορίζει τις αρμοδιότητες - και επειδή τη θεωρεί συνέχεια του αιρετού νομάρχη, δικαίως και λογικώς κατέχει το ιστορικό γραφείο του Διοικητηρίου.

Ο Τατούλης έχει άνετο γραφείο στην Τρίπολη, όπου και η έδρα του. Αν όμως επιθυμεί να μεταφέρει την έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Καλαμάτα -η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη και πλέον αναπτυσσόμενη πόλη της Πελοποννήσου-, τότε την άλλη μέρα το πρωί δικαιούται να πάρει το γραφείο της Αλειφέρη, η οποία δε νομίζουμε ότι θα αρνηθεί τη μετακίνηση.

Μέχρι να συμβεί αυτό όμως, ας ασχοληθούν με κάτι πιο παραγωγικό και ωφέλιμο.