Τετάρτη, 11 Μαϊος 2022 20:00

Οι νέοι άνθρωποι πάνε τα πράγματα μπροστά

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Οι νέοι άνθρωποι πάνε τα πράγματα μπροστά

Του Γιώργου Παναγόπουλου

Η μεγάλη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής επιβεβαιώνει την ανοδική τάση του συγκεκριμένου κόμματος που καταγράφουν και οι δημοσκοπήσεις. Η προσέλευση χιλιάδων πολιτών σε κάλπη για την εκλογή κομματικών οργάνων δείχνει ότι δεν ήταν συγκυριακή η προηγούμενη αυξημένη συμμετοχή στην εκλογή αρχηγού. Υπάρχει κόσμος που αναζητεί έκφραση στο χώρο του Κέντρου και πρόταση διακυβέρνησης μέσα από αυτό που ονομάζεται ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία.

Πέρα όμως από τη συμμετοχή στις εκλογές, το σημαντικότερο είναι αυτό που καταγράφηκε στη Μεσσηνία με την ισχυρή είσοδο νέων ανθρώπων στα κομματικά δρώμενα. Στη Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος στη Μεσσηνία συμμετέχουν μόνο νέοι με μέσο όρο ηλικίας τα 35 έτη. Η συγκεκριμένη τάση ανανέωσης του κομματικού δυναμικού παρατηρείται σχεδόν σε όλη την Ελλάδα και φαίνεται ότι είναι κεντρική επιλογή της νέας ηγεσίας. Είναι προφανές ότι αν αυτό συνεχιστεί και με τις εκλογικές λίστες των βουλευτικών εκλογών θα δημιουργηθεί ένα εντελώς νέο πολιτικό τοπίο.

Το μόνο παλιό είναι βέβαια το όνομα ΠΑΣΟΚ, το οποίο επέστρεψε μέσα από το εσωκομματικό δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής, σε μια προσπάθεια αποκατάστασης της συμβολής του συγκεκριμένου κόμματος στη μεταπολιτευτική πορεία της χώρας. Είναι φανερό ότι η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής επιδιώκει να πατήσει πάνω στα θετικά των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και αξιοποιώντας νέα πρόσωπα να επιστρέψει με πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου. Το αν θα τα καταφέρει θα κριθεί από την ικανότητα να παρουσιάσει μια συνολικά πειστική πρόταση, από την πολιτική συγκυρία και τη στάση των άλλων κομμάτων. Σε πρώτη φάση φαίνεται πάντως ότι κάτι κινείται στον συγκεκριμένο χώρο με την είσοδο νέων προσώπων στην πολιτική σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο. Το γεγονός αυτό από όποια οπτική και να το δει ο καθένας, είναι θετικό. Η πολιτική χρειάζεται το οξυγόνο των νέων ανθρώπων, τη δημιουργική τους ματιά και τον αγώνα τους για ένα καλύτερο μέλλον. Οι νέοι άνθρωποι πάνε τα πράγματα μπροστά.


NEWSLETTER