Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2022 22:30

Καθυστέρηση χρόνων για το Αεροδρόμιο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Καθυστέρηση χρόνων για το Αεροδρόμιο

Του Γιώργου Παναγόπουλου

Η αδυναμία παραχώρησης του Αεροδρομίου Καλαμάτας σε ιδιώτες αποτελεί τη μεγαλύτερη αποτυχία του πολιτικού προσωπικού της περιοχής την τελευταία δεκαπενταετία. Οι τοπικοί πολιτικοί παράγοντες φανερά και κρυφά ή διά της σιωπής τους έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να εξαιρεθεί το Αεροδρόμιο Καλαμάτας από το πρώτο κύμα παραχωρήσεων. Δεν ζήτησαν, όπως κάνουν σήμερα, να παραχωρηθεί το Αεροδρόμιο προκειμένου να αναβαθμιστεί, αλλά αντίθετα αντιστάθηκαν σθεναρά και κατάφεραν να εξαιρεθεί το Αεροδρόμιο Καλαμάτας από την παραχώρηση στη Fraport.

Το ποιοι πρωταγωνίστησαν σε εκείνον τον αγώνα είναι γνωστό και καταγεγραμμένο. Το πόσο κόστισε στην περιοχή η εξαίρεση δεν μπορεί να αποτυπωθεί με ακρίβεια, αλλά το οικονομικό κόστος είναι τεράστιο. Τα αεροδρόμια που παραχωρήθηκαν αναβαθμίστηκαν και εμείς σπεύδουμε με καθυστέρηση χρόνων να κατακτήσουμε αυτό που οι άλλοι έχουν πλέον ως δεδομένο. Η υστέρηση της περιοχής στον τουρισμό δεν είναι φυσικό φαινόμενο, οφείλεται στο ότι κάνουμε με καθυστέρηση αυτά που οι άλλοι έχουν πράξει χρόνια πριν. Στην καλύτερη περίπτωση θα έχουμε ένα αξιοπρεπές αεροδρόμιο δέκα χρόνια μετά από τους υπόλοιπους.

Το καλό είναι ότι έχουν συνειδητοποιήσει όλοι πλέον ότι η τουριστική ανάπτυξη της Μεσσηνίας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Αεροδρομίου. Η παραχώρησή του συνδέεται με έργα στις κτηριακές εγκαταστάσεις, οι οποίες θα τριπλασιαστούν σε τετραγωνικά μέτρα και θα βελτιωθούν αισθητικά, θα υπάρξει επέκταση του χώρου στάθμευσης αεροσκαφών και εκσυγχρονισμός των συστημάτων ασφαλείας, ενώ θα βελτιωθούν όλοι οι βοηθητικοί χώροι, πάρκινγκ αυτοκινήτων κ.λπ. Η συνολική βελτίωσή του θα αναβαθμίσει τις προσφερόμενες υπηρεσίες και θα συμβάλει στην αύξηση τουριστών στην περιοχή.

Η Ν.Δ. παρότι υποσχέθηκε προεκλογικά και μετεκλογικά την παραχώρηση του Αεροδρομίου “έφαγε” την τετραετία χωρίς να την ολοκληρώσει. Η προκήρυξη διαγωνισμού τις επόμενες εβδομάδες είναι σίγουρα ένα μεγάλο βήμα, αλλά δύσκολα θα υπάρξει παραχώρηση από την παρούσα κυβέρνηση. Η ελπίδα όλων είναι να πάνε όλα καλά, έτσι ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα μέσα στην επόμενη χρονιά. Να καταφέρει η περιοχή έστω με καθυστέρηση χρόνων να αποκτήσει ένα σύγχρονο και λειτουργικό αεροδρόμιο.

panagopg@gmail.com


NEWSLETTER