Τρίτη, 25 Απριλίου 2023 22:17

Στις επιτυχίες υπάρχουν πάντα πολλοί… πατεράδες

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Του Γιώργου Παναγόπουλου

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Μεσσηνία έγινε για να βγει η φωτογραφία στο μεζεδοπωλείο «Θίασος». Το δώρο της επίσκεψης ήταν η αναφορά Μητσοτάκη στη συμβολή Σαμαρά για την υλοποίηση του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη. Ο Μητσοτάκης πήρε τη φωτογραφία που δείχνει ενότητα και στέλνει μήνυμα συστράτευσης όλων και κυρίως του κόσμου που κινείται δεξιά της Ν.Δ. και ο Σαμαράς την επιβεβαίωση του ρόλου του στην κεντρική πολιτική σκηνή και βέβαια του μεσσηνιάρχη, που συμβάλλει σε μικρά και μεγάλα έργα της περιοχής. Η μοιρασιά κρίνεται δίκαιη!
Όπως είχαμε επισημάνει και την περασμένη εβδομάδα, πολιτικός στόχος της επίσκεψης ήταν να δοθεί στο πανελλήνιο μήνυμα ενότητας και συστράτευσης και αυτός επιτεύχθηκε στον απόλυτο βαθμό. Μητσοτάκης και Σαμαράς μίλησαν θερμά ο ένας για τον άλλον και έδωσαν ξεκάθαρο μήνυμα στον κόσμο της Ν.Δ. Σε τοπικό επίπεδο η υποδοχή Μητσοτάκη στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας ήταν εξαιρετική σε επίπεδο μαζικότητας, ενώ η υπογραφή της σύμβασης για τον δρόμο είναι ένα σοβαρό επιχείρημα στην εκλογική μάχη.
Όσοι παρακολουθούν όλα τα χρόνια την πορεία του δρόμου Καλαμάτα - Μεθώνη γνωρίζουν ότι για να φτάσουμε στην υπογραφή σύμβασης, έχουν συμβάλει πάρα πολλοί παράγοντες και πολλές κυβερνήσεις από το 1996 μέχρι σήμερα. Άλλοι έκαναν περισσότερα άλλοι λιγότερα, κανένας δεν είναι ο «πατέρας του έργου» και κανείς δεν μπορεί να βγει να υποστηρίξει ότι είναι δικό του αποκλειστικό επίτευγμα. Στην Ελλάδα συνηθίζεται στην επιτυχία να υπάρχουν πολλοί «πατεράδες» και στην αποτυχία να μεταβιβάζει ο ένας στον άλλον την ευθύνη. Ο Σαμαράς προφανώς και συνέβαλε στη δρομολόγηση του έργου, όχι όμως σε βαθμό που να δικαιολογείται η αναφορά Μητσοτάκη, η οποία δικαίως κρίθηκε υπερβολική.
Αν πρέπει να κρατήσουμε κάτι από όσα έγιναν προχθές στην πύλη του Αεροδρομίου «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» -ο οποίος είχε πληρώσει από την τσέπη του τη μελέτη που κάποιοι πέταξαν στα σκουπίδια για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος- είναι το αίτημα Σαμαρά για χρηματοδότηση της παράκαμψης Πύλου, η οποία είναι εκτός της σύμβασης που υπογράφηκε την Παρασκευή. Μένει να δούμε αν ο αρμόδιος υπουργός θα ικανοποιήσει το αίτημα, έτσι ώστε να πιστοποιηθεί, με μια ηχηρή παρέμβαση, η συμβολή Σαμαρά στο συγκεκριμένο έργο.
panagopg@gmail.com

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023 21:18