Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017 12:30

Η επικίνδυνη οδήγηση σκοτώνει ανθρώπους 

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, σε 172 ελέγχους της Τροχαίας Καλαμάτας από τις 9 Μαΐου έως τις 13 Ιουνίου “για την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, της διατάραξης της κοινής ησυχίας από οχήματα, καθώς και λοιπών επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή μετακίνηση των πολιτών” διαπιστώθηκαν 80 παραβάσεις και ακινητοποιήθηκαν 27 οχήματα.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν οι εξής παραβάσεις: Μη χρήση προστατευτικού κράνους 7, στέρηση άδειας οδήγησης 16, θόρυβος από όχημα και έντονη μουσική από όχημα 30, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη 1, ανασφάλιστο όχημα 1, αντικανονική συμπεριφορά οδηγών 4, λοιπές τροχαίες παραβάσεις 21. 

Καταρχάς και πριν σχολιάσουμε τους ελέγχους και τα αποτελέσματά τους, θα πρέπει να τονιστεί ότι είναι θετική η ανακοίνωση της Αστυνομίας αφού μετά από πολλά χρόνια η κοινή γνώμη ενημερώθηκε για τη δουλειά της Τροχαίας. Ευχόμαστε λοιπόν η Αστυνομία να συνεχίσει την ενημέρωση των πολιτών και για τους ελέγχους της Τροχαίας ανακοινώνοντας τουλάχιστον κάθε μήνα τις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν. Ευχόμαστε επίσης να μη μείνει στα λόγια η υπόσχεση της Αστυνομίας σύμφωνα με την οποία: “Οι στοχευμένες αυτές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον”. Θα συμφωνήσουμε επίσης με το απόσπασμα της αστυνομικής ανακοίνωσης που αναφέρει “ότι μόνο τα αστυνομικά μέτρα δεν επαρκούν. Απαιτείται η συνειδητή συμμόρφωση οδηγών και πεζών στους Κανόνες Οδικής Συμπεριφοράς, η αποφυγή της επιθετικής οδήγησης και η κατανόηση των πιθανών τραγικών συνεπειών που επιφυλάσσει η επικίνδυνη και μη συνετή οδήγηση”. 

Δυστυχώς όμως έχει αποδειχτεί ότι πολλοί -αν όχι οι περισσότεροι- Ελληνες οδηγοί γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τον ΚΟΚ επειδή ξέρουν ότι δεν θα τιμωρηθούν. Οι ίδιοι οδηγοί όταν πάνε σε χώρες με αυστηρή αστυνόμευση τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια τους κανόνες κυκλοφορίας και τα όρια ταχύτητας που δεν τηρούν στην Ελλάδα. Από εκεί και πέρα η διενέργεια πέντε ελέγχων την ημέρα [αυτός είναι ο μέσος όρος αν διαιρέσουμε τον αριθμό των ελέγχων (172) με τον αριθμό των ημερών (36) που έγιναν] δεν αρκεί για να μπει τάξη στο κυκλοφοριακό χάος που έχει προκληθεί εξαιτίας της ανομίας που κυριαρχεί στους ελληνικούς δρόμους τις τελευταίες δεκαετίες. 

Πρώτα από όλα όμως για να μπει τάξη στους δρόμους (και στα πεζοδρόμια με τη βοήθεια της Δημοτικής Αστυνομίας) χρειάζεται πολιτική βούληση και “προστασία” των αστυνομικών που θα κάνουν καλά τη δουλειά τους από όσους θέλουν να σβήνουν κλήσεις με αντάλλαγμα τις ψήφους. Επίσης χρειάζεται οι πολίτες να συνειδητοποιήσουν ότι η ανομία δεν είναι ελευθερία και ότι η επικίνδυνη οδήγηση σκοτώνει ανθρώπους. 

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017 12:33