Πέμπτη, 05 Απριλίου 2018 17:23

Ολιγάρχες στο ...απυρόβλητο

Γράφτηκε από τον

Ολιγάρχες στο ...απυρόβλητο

Πριν λίγα χρόνια, όταν το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ κατέστρεφε τα χημικά της Συρίας νοτιοδυτικά της Κρήτης, διαδήλωσαν μέχρι και οι... βάρκες στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Τώρα που η Τουρκία με τη βοήθεια της Ρωσίας εγκαινιάζει πυρηνικό εργοστάσιο... "άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει", αφού δεξιοί και αριστεροί αντικαπιταλιστές στηρίζουν με νύχια και με δόντια το "ξανθό γένος" στον αγώνα του εναντίον της επάρατης Δύσης. Εννοείται ότι ούτε να σκεφτώ δεν θέλω τις διαδηλώσεις που θα γίνονταν αν εγκαινιαζόταν πυρηνικό εργοστάσιο στην Αλβανία με τη βοήθεια των ΗΠΑ ή της Γερμανίας.

Ανεξάρτητα όμως από τις ψευδαισθήσεις όσων καρτερούν ακόμα "να ‘ρθει ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι", αποδεικνύεται καθημερινά ότι οι περισσότερες διαδηλώσεις των τελευταίων δεκαετιών στρέφονται αποκλειστικά κατά της Δύσης (και φυσικά των οικονομικών συμφερόντων της) αφήνοντας στο απυρόβλητο τον ανατολικό δεσποτισμό (και φυσικά τα οικονομικά συμφέροντα των ολιγαρχών).

Στο ίδιο μήκος κύματος εκπέμπουν και οι δήθεν ανεξάρτητες αυτοδιοικητικές παρατάξεις, που στο όνομα του σοσιαλισμού ή του εθνικοσοσιαλισμού εκδίδουν ψήφισμα για ψύλλου πήδημα για τους "φονιάδες των λαών" και τους "γερμανοτσολιάδες", ενώ δεν βγάζουν άχνα για τη μυστική επιτιμοποίηση του Βλαντιμίρ Πούτιν από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Στη Δύση ακόμα και πρώην πρωθυπουργοί πάνε φυλακή αν αποκαλυφθεί ότι χρηματοδοτούνταν από τον Καντάφι. Στην καθ’ ημάς Ανατολή κανένας δεν ερευνά αν υπάρχει και από ποια πηγή χρηματοδότηση κομμάτων, διαδηλώσεων και "ανεξάρτητων" παρατάξεων. Τυχαίο; 

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 15 Ιουλίου 2018 19:05