Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018 13:24

Οι δρόμοι για τη Φοινικούντα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Οι δρόμοι για τη Φοινικούντα

Δεν ξέρω αν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να έρθει φέτος με ελικόπτερο στη Φοινικούντα, επειδή ζαλίστηκε πέρυσι στους δρόμους της Μεσσηνίας, αλλά είμαι σίγουρος ότι και του χρόνου να έρθει πάλι θα προτιμήσει εναέρια ή θαλάσσια μετακίνηση, αφού στους μεσσηνιακούς δρόμους δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.

Επειδή μάλιστα η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Φοινικούντα τείνει να γίνει θεσμός, σκέφτηκα ότι θα είχε ενδιαφέρον να διαβάσετε πάλι το άρθρο που είχα γράψει μετά την περσινή επίσκεψή του, για να διαπιστώσετε ότι στην Ελλάδα όλα τα... ίδια μένουν. Αναλυτικά το... περσινό άρθρο:
"Ειλικρινά χαίρομαι που η οικογένεια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα επέλεξε να περάσει ένα ξένοιαστο τριήμερο στη Φοινικούντα και φυσικά διαφωνώ καθέτως και οριζοντίως με όσους πιστεύουν ότι τα κυβερνητικά στελέχη πρέπει να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά αντί να αφιερώσουν λίγο χρόνο στα παιδιά τους.
Ετσι κι αλλιώς την Πρωτομαγιά πρέπει να την τιμούν τα εργατικά συνδικάτα και όχι πολιτικοί που ψάχνουν ψήφους στις συγκεντρώσεις και φωτογραφίες για το βιογραφικό τους.
Από εκεί και πέρα, πραγματικά θα ήθελα να μάθω από ποιο δρόμο πήγε ο πρωθυπουργός στη Φοινικούντα και να τον ρωτήσω για αυτή την εμπειρία του. Εντελώς συμπτωματικά και χωρίς να γνωρίζω ότι ο πρωθυπουργός είναι στη Φοινικούντα, οδήγησα στη διαδρομή Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πεταλίδι - Χαρακοπιό - Φοινικούντα το πρωί της Πρωτομαγιάς και αισθάνθηκα σαν να μην πέρασε μια μέρα από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 όταν ταξίδεψα καθισμένος στη σέλα μιας βέσπας που οδηγούσε γείτονας και φίλος. Βεβαίως για να μην γράφω ανακρίβειες, οφείλω να ομολογήσω ότι έχει κατασκευαστεί ο περιφερειακός της Καλαμάτας και πολύ χαίρομαι που τον χρησιμοποιώ. Δυστυχώς όμως μετά τον κόμβο του αεροδρομίου της Καλαμάτας δεν έχει αλλάξει τίποτα ούτε για τους Ελληνες οδηγούς, ούτε για τους χιλιάδες ταξιδιώτες των πτήσεων που έρχονται στη Μεσσηνία. Θα μου πείτε: Μα κατασκευάζεται το Τζάνε - Καλαμάκι… Και εγώ θα απαντήσω: Δεν κατασκευάζεται. Προχωράει πιο αργά και από το γεφύρι της Αρτας, όπως τα περισσότερα δημόσια έργα στην Ελλάδα και κανένας δεν ξέρει αν θα ζει αυτός ή η γυναίκα του πρωτομάστορα όταν θα τελειώσει η κατασκευή του.
Το μόνο τμήμα του δρόμου που έχει κατασκευαστεί εδώ και πολλές δεκαετίες είναι το Μεθώνη - Φοινικούντα - Κορώνη και έτσι όχι μόνο κάθε Πρωτομαγιά αλλά ολόκληρη την τουριστική σεζόν δεκάδες αυτοκίνητα σχηματίζουν κομβόι πίσω από τρακτέρ που πάνε στα αγροκτήματα μέσω εθνικής οδού.
Δυστυχώς ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που κατάγεται από την Πύλο, δεν μπόρεσε να κατασκευάσει το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη. Γι' αυτό θα ήμουν τουλάχιστον αφελής αν πίστευα ότι αρκεί η εμπειρία ενός ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα για να κατασκευαστεί ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος για τη Φοινικούντα. Η επίσκεψη όμως του πρωθυπουργού μού δίνει την αφορμή να θυμίσω στους τοπικούς άρχοντες και βουλευτές ότι προτεραιότητα για το νομό έχουν τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα και οι επενδύσεις και όχι τα μικρά και ασήμαντα που θα ξεχαστούν την επομένη των εκλογών. Με απλά λόγια: Προτεραιότητα έχει η κατασκευή των δρόμων Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, Καλό Νερό - Τσακώνα και Καλαμάτα - Μάνη και όχι το κόψιμο των καλαμιών στην Κάτω Ραχούλα".

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018 13:33

NEWSLETTER