Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018 14:52

Γιατί φεύγουν οι νέοι στο εξωτερικό “πατέρα”;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)
Γιατί φεύγουν οι νέοι στο εξωτερικό “πατέρα”;

Οποιος νέος βρίσκεται σε δίλημμα για το εργασιακό του μέλλον και δεν μπορεί να αποφασίσει αν θα αναζητήσει δουλειά στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, θα λύσει το πρόβλημά του με μια επίσκεψη στο δημοτικό και στο περιφερειακό συμβούλιο της περιοχής του.

Εκεί θα ακούσει τους αιρετούς της πλειοψηφίας να μιλούν για την… κοσμογονία των έργων που αλλάζει το μέλλον του δήμου ή της περιφέρειας και τους αιρετούς των μειοψηφιών να αμφισβητούν τα έργα της πλειοψηφίας και να υπόσχονται μια άλλη… κοσμογονία.

Ανεξάρτητα όμως από την απόφαση που μπορεί να πάρει οποιοσδήποτε βρεθεί μπροστά στην… κοσμογονία και τις συνέπειες που θα έχουν οι εξαγγελίες αυτές στην καθημερινότητα του πολίτη, ένα ερώτημα εξακολουθεί να πλανάται απειλητικά πάνω από την Ελλάδα: Γιατί φεύγουν οι νέοι στο εξωτερικό “πατέρα”; Πολύ φοβάμαι όμως ότι ο “πατερούλης” του δήμου, της περιφέρειας, και της κυβέρνησης όχι μόνο δεν ξέρει την απάντηση αλλά ούτε καν υποψιάζεται ότι για τη φυγή των νέων στο εξωτερικό ευθύνεται κυρίως η “κοσμογονία” των έργων που στερεί πόρους από την παραγωγική διαδικασία εμποδίζοντας την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Σε κάθε περίπτωση η ανάπτυξη δεν μετριέται με... λόγια. Μετριέται με καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας και επενδύσεις. Γι’ αυτό την επόμενη φορά που θα ακούσετε κάποιον άρχοντα να κομπάζει για το έργο του, μην λησμονήσετε να τον ρωτήσετε: Γιατί φεύγουν οι νέοι στο εξωτερικό “πατέρα”;

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018 13:24

NEWSLETTER