Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018 15:02

Τα κόμματα οφείλουν μια πειστική εξήγηση

Γράφτηκε από τον

Τα κόμματα οφείλουν μια πειστική εξήγηση

Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ θα προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στην Πελοπόννησο, αλλά και στη δημοκρατία αν εξηγήσουν με πειστικά επιχειρήματα στους πολίτες για ποιους λόγους δεν στηρίζουν πλέον τον υποψήφιο περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, ενώ τον στήριξαν το 2010 (ΠΑΣΟΚ) και το 2014 (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ).

Σε διαφορετική περίπτωση τόσο ο "γαλάζιος" υποψήφιος περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας όσο και ο "πράσινος" Γιάννης Μπουντρούκας θα βρίσκονται συνεχώς αντιμέτωποι με κομματικούς οπαδούς που στις προηγούμενες εκλογές ψήφισαν Τατούλη και τώρα πρέπει να τον "απαρνηθούν" επειδή έτσι αποφάσισαν αναιτιολόγητα οι κομματικές ηγεσίες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Σε κάθε περίπτωση τα μέλη και οι φίλοι των πάλαι ποτέ πανίσχυρων κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, αξίζουν να ακούσουν τουλάχιστον μια πειστική ερμηνεία με ισχυρή δόση αυτοκριτικής για τα λάθη του παρελθόντος.
Ετσι και αλλιώς ο κ. Τατούλης δεν εκμεταλλεύτηκε πολιτικά μόνο τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και πολλούς πολίτες που είτε πίστεψαν "τα ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα" είτε επέλεξαν τη λιγότερο δυσάρεστη προοπτική. Προσωπικά ψήφισα τον κ. Τατούλη στις εκλογές του 2010 επειδή θεωρούσα ότι η εδραίωση στην Τρίπολη του "καθεστώτος Δράκου" εγκυμονεί περισσότερους κινδύνους από όσους έσερνε στα πανηγύρια ο Αρκάς πολιτικός. Υπενθυμίζω ότι ο Δημήτρης Δράκος ήταν ήδη δώδεκα χρόνια νομάρχης Μεσσηνίας και πρόεδρος της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ). Το έργο του όμως ήταν τουλάχιστον αμφισβητήσιμο, αφού η Μεσσηνία παρέμεινε κατά τη διάρκεια των τριών θητειών του στις τελευταίες θέσεις της οικονομικής κλίμακας αν και είχε περισσότερες δυνατότητες από πολλούς νομούς που είχαν κατακτήσει υψηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ.
Ειλικρινά δεν ξέρω (και προφανώς δεν θα μάθουμε ποτέ) αν ο κ. Δράκος θα τα κατάφερνε καλύτερα από τον κ. Τατούλη ή αν θα συνέχιζε να σπαταλά τα χρήματα των φορολογούμενων σε ανώφελα έργα όπως το νομαρχιακό Πλάτσα - Μηλέα. Το μόνο που γνωρίζω, από τους πρώτους κιόλας μήνες της θητείας του, είναι ότι ο κ. Τατούλης δεν έχει να προσφέρει τίποτα στην Πελοπόννησο, καθώς συνεχίζει την πολιτική του κ. Δράκου σπαταλώντας χρήματα σε ανώφελα έργα, όπως το περιφερειακό Μηλέα - Παναγία Γιάτρισσα. Γι’ αυτό και δεν πρόκειται να επαναλάβω το λάθος του 2010 ψηφίζοντας έναν πολιτικό που οκτώ χρόνια τώρα βαδίζει στην πεπατημένη του... Πλάτσα - Μηλέα. Μένει να δούμε αν τα κόμματα και οι υποψήφιοί τους έγιναν σοφότεροι από την κρίση ή αν απλώς διαγκωνίζονται για τη νομή της εξουσίας αναζητώντας το συνεχιστή του μεγαλόπνοου έργου... Πλάτσα - Μηλέα - Παναγία Γιάτρισσα, την ώρα που ο δρόμος Καλαμάτα - Μεσσήνη παραμένει στα σκοτάδια.

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018 15:10