Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019 13:37

ΣΔΙΤ αλά ελληνικά

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
ΣΔΙΤ αλά ελληνικά

«Εχουμε πληρώσει 3 φορές τους εθνικούς δρόμους. Υποτίθεται ότι ήταν ΣΔΙΤ, δηλαδή ότι αυτοί θα έπαιρναν την ιδιοκτησία για 32 χρόνια και θα βάζανε τα λεφτά για να μην επιβαρυνθεί το Δημόσιο.

Τελικά πήραν την ιδιοκτησία και επιβαρύνθηκε και το Δημόσιο. Επιβαρύνθηκε και ο Ευρωπαίος φορολογούμενος. Πήγα στην κ. Βεστάγκερ, η οποία όμως, επειδή ασχολείται με τα πολύ μεγάλα -αυτό που εμφανίζεται τεράστιο σε εμάς μπορεί να είναι μικρομεσαίο-, μου εξήγησε ότι αυτό είναι θέμα της Εθνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού. Τώρα, αν μπορεί η Εθνική Επιτροπή Ανταγωνισμού να τα βάλει με τα θηρία τα τοπικά και τα πολυεθνικά που βρίσκονται στην Ελλάδα στον τομέα των κατασκευών, εγώ το αμφισβητώ».

Τα παραπάνω δήλωσε ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος, όταν ρωτήθηκε από την "Ε" αν υπάρχει ενδεχόμενο να σταματήσουμε να πληρώνουμε την πιο ακριβή βενζίνη στην Ευρώπη, ακριβά διόδια, ακριβά τέλη κυκλοφορίας, και από πάνω επιδοτήσεις στις κατασκευάστριες εταιρείες των αυτοκινητόδρομων.

Σε μια κανονική χώρα η δήλωση αυτή του ευρωβουλευτή, εκτός από πολιτικό σεισμό, θα είχε προκαλέσει και την επέμβαση των δικαστικών αρχών. Ομως στη «γη όπου ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα» θεωρείται μάλλον απολύτως φυσιολογικό να πληρώνουμε «3 φορές τους εθνικούς δρόμους» και μετά να αισθανόμαστε περήφανοι που αποκτήσαμε σύγχρονους αυτοκινητόδρομους.

Στην πραγματικότητα, η Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) αλά ελληνικά πρόσφερε μία ακόμα μέθοδο σπατάλης του δημόσιου χρήματος σ' εκείνους που φωνάζουν «δεν πληρώνω» για να κατακτήσουν την εξουσία, και στη συνέχεια «τα δίνουν όλα» στους ολιγάρχες για να κρατήσουν την καρέκλα τους.

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019 13:42

NEWSLETTER