Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2019 13:35

Οι πεφτοσυννεφάκηδες ελεγκτές της ΑΑΔΕ

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)
Οι πεφτοσυννεφάκηδες  ελεγκτές της ΑΑΔΕ

 Επεσαν πάλι από τα σύννεφα οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ όταν διαπίστωσαν σε επιχείρηση της Κρήτης την ύπαρξη ειδικού λογισμικού, που στο τέλος κάθε ημέρας διέγραφε το 80% των κομμένων αποδείξεων και εμφάνιζε στην Εφορία μόνο το υπόλοιπο 20%. Στον... πραγματικό κόσμο όλοι γνωρίζουν πως δεν χρειάζεται ειδικό λογισμικό για να φοροδιαφεύγει μια μικρομεσαία επιχείρηση και ότι στην Εφορία δηλώνεται ένα πολύ μικρό εισόδημα για τα μάτια του κόσμου.

Επίσης όλοι γνωρίζουν (και γι’ αυτό κανένας δεν παίρνει δραστικά μέτρα κατά της φοροδιαφυγής) ότι η πραγματική οικονομία θα καταρρεύσει αν κλείσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που επιβιώνουν επειδή δεν πληρώνουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αν μια κυβέρνηση ήθελε να περιορίσει τη φοροδιαφυγή μέσω πειραγμένου λογισμικού απλώς θα επέβαλε σε πρώτο στάδιο τη χρήση ταμειακών μηχανών που δεν θα μπορούσαν να πειραχτούν εύκολα και στη δεύτερη φάση θα τις συνέδεε online με την Εφορία.

Μετά από ένα μήνα όμως θα χρειαζόταν να προσλάβει χιλιάδες... αστυνομικούς για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την εξέγερση εκείνων που έκλεισαν την επιχείρησή τους ή σταμάτησαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα επειδή δεν μπορούν να πληρώνουν φόρους και εισφορές.

Δεν έχει κανένα νόημα να αναλύσουμε για πολλοστή φορά πώς το πελατειακό κράτος εξέθρεψε τη μάστιγα της παραοικονομίας "τιμωρώντας" τους συνεπείς επιχειρηματίες και επιβραβεύοντας με συνεχείς ρυθμίσεις όσους αρνούνται να πληρώσουν φόρους και εισφορές. Απλώς θα επισημάνουμε για ακόμα μια φορά ότι ο πραγματικός εκσυγχρονισμός της ελληνικής οικονομίας θα ξεκινήσει όταν οι πολιτικοί παραδεχτούν το πραγματικό μέγεθος της παράλληλης οικονομίας και αποφασίσουν να μειώσουν δραστικά τους φόρους και τις εισφορές καθιστώντας ασύμφορη τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή. Μέχρι τότε οι... πτώσεις από τα σύννεφα θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό.

lathanasis@yahoo.gr

Θανάσης Λαγός

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2019 13:37

NEWSLETTER