Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2020 21:52

Μετατόπιση ενδιαφέροντος από Καλαμάτα σε Τρίπολη

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Ο πρώτος απολογισμός του 2020 δείχνει μια αδιαμφισβήτητη μετατόπιση του ενδιαφέροντος από την Καλαμάτα στην... Τρίπολη, καθώς ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας κυριαρχεί απόλυτα στην τοπική επικαιρότητα "παράγοντας" καθημερινά περισσότερες και σημαντικότερες ειδήσεις από όλους τους δήμους της Μεσσηνίας.

Στον αντίποδα ο Δήμος Καλαμάτας χάνει σημαντικό έδαφος στην υπόθεση ηγεμονίας, επειδή ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, οι παρατάξεις που τον στηρίζουν και η αντιπολίτευση μάλλον δεν μπορούν να πιστέψουν ότι διοικούν την οικονομική πρωτεύουσα της Πελοποννήσου. Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμος Καλαμάτας τις περισσότερες φορές παρακολουθεί απαθής τα γεγονότα και για αυτό ευθύνεται κυρίως ο δήμαρχος, που έχει ρίξει το βάρος στις... τσιμεντοστρώσεις αδιαφορώντας πλήρως για τη μακροπρόθεσμη θέση της μεσσηνιακής πρωτεύουσας στον οικονομικό χάρτη της Πελοποννήσου. Μικρότερες αλλά όχι ασήμαντες είναι οι ευθύνες της αντιπολίτευσης, που δείχνει να μην έχει αντιληφθεί ούτε το μέγεθος του δήμου ούτε τη δυναμική του και για αυτό προφανώς ασχολείται περισσότερο με θέματα ήσσονος σημασίας, που δεν γίνονται όχι μονόστηλο θέμα στις εφημερίδες αλλά ούτε καν σχόλιο στο Facebook.

Από την Τρίπολη λοιπόν ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα επικοινωνίας, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ότι η προβολή θέσεων και έργων είναι εξίσου σημαντική με την παραγωγή τους. "Και οι Βίκινγκς πήγαν στην Αμερική αλλά ξέχασαν να στείλουν Δελτίο Τύπου και για αυτό η ανακάλυψή της πιστώθηκε από τους ιστορικούς στον Χριστόφορο Κολόμβο" συνηθίζουν να λένε οι επικοινωνιολόγοι, αλλά δυστυχώς όσοι κατηγορούν τον κ. Νίκα πως είναι μόνο λόγια, ξεχνούν να στείλουν ένα σωστό Δελτίο Τύπου και έτσι οι επισημάνσεις τους μένουν εντός των τειχών του καφενείου, στις οποίες διατυπώθηκαν. Εξαιρούνται μόνο οι ανακοινώσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του Νίκου Γόντικα και της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» του Θανάση Πετράκου που αναδεικνύουν προβλήματα των Πελοποννησίων, προβάλλοντας φυσικά τη δική τους οπτική και προοπτική.

Οσο για το έργο της περιφερειακής αρχής, αυτό θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας, όπως κρίθηκε στο τέλος της οκταετίας και το έργο του πρώην περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη. Αξίζει πάντως να τονίσουμε ότι ο κ. Τατούλης κυριάρχησε επικοινωνιακά οκτώ χρόνια επειδή η αντιπολίτευση δεν έστελνε... Δελτία Τύπου, με συνέπεια ο μέσος πολίτης να πιστεύει ότι συντελείται κοσμογονία στην Πελοπόννησο. Το μήνυμα της αντιπολίτευσης όμως του κ. Τατούλη αν και θορυβώδες δεν φτάνει τελικώς στον μέσο πολίτη, γιατί ακολουθεί κανάλια της εξουσίας για να αποδομήσει την περιφερειακή αρχή. Η εξουσία ωστόσο ανήκει στον κ. Νίκα και την χρησιμοποιεί για να προβάλει το δικό του αφήγημα σε μια Περιφέρεια που έχει χάσει το τρένο της ανάπτυξης, αλλά πιστεύει ακόμα ότι η οικονομική μεγέθυνση είναι θέμα... υποδομών και όχι προβολής των συγκριτικών πλεονεκτημάτων.

Δυστυχώς ο κ. Νίκας ενώ αφηγείται ωραίες ιστορίες στους ψηφοφόρους, δεν μπορεί να διηγηθεί μια ωραία ιστορία για την Πελοπόννησο στους εν δυνάμει επενδυτές. Αυτό όμως είναι θέμα άλλου άρθρου

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός