Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021 13:40

"Φτερά και καταλύματα" στο στρατόπεδο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
"Φτερά και καταλύματα" στο στρατόπεδο Καλαμάτας

"... το διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο θα καλύψει και τις απαιτήσεις της Πολεμικής μας Αεροπορίας αλλά ενδεχομένως θα προσπορίσει, θα γίνει αιτία να εισέλθουν και έσοδα από την εκπαίδευση πιλότων άλλων πολεμικών αεροποριών στη χώρα μας και ειδικά στην Καλαμάτα που έχει τις ιδανικές πτητικές συνθήκες, όπως ξέρετε.

Άρα θα χρειαστούν επιπλέον καταλύματα. Τα εγκαίνια που κάναμε την προηγούμενη Παρασκευή σε καταλύματα εντός της 120 ΠΕΑ για λογαριασμό της Πολεμικής Αεροπορίας στο πλαίσιο του προγράμματος «Hellenic Wings Inns», δηλαδή «Ελληνικά Φτερά και Καταλύματα», εξυπηρετεί αυτόν τον σκοπό. Είπα εκεί πέρα ότι θα χρειαστούν περισσότερα, δεδομένου ότι ετοιμάζεται το διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο. Το διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο θα λειτουργήσει σε δύο περίπου χρόνια από το φετινό καλοκαίρι, οπότε και θα αρχίσουν οι εργασίες. Ήδη οι Ισραηλινοί είναι επιτόπου και σχεδιάζουν τις πρώτες ενέργειες. Επομένως αυτό περίπου θεωρώ ότι πρέπει να είναι το χρονοδιάγραμμα, προκειμένου να προκύψουν τοπικά και επιπλέον καταλύματα για τη μελλοντική στέγαση όσων έρθουν. Επομένως πρόταση τεκμηριωμένη στο υπουργείο και τα υπόλοιπα ξεκινούν με τη διαδικασία".

Με αυτά ακριβώς τα λόγια έκλεισε την απάντησή του στο βουλευτή Αλέξη Χαρίτση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Η απάντηση θεωρώ ότι είναι ξεκάθαρη και δεν παρερμηνεύεται: Ο Δήμος Καλαμάτας έχει δύο χρόνια προθεσμία να υποβάλει τεκμηριωμένη πρόταση για την αξιοποίηση τμήματος του στρατοπέδου "Παπαφλέσσα" πριν αυτό μετατραπεί σε κέντρο διαμονής για εκπαιδευόμενους πιλότους και παραθεριστές στρατιωτικούς. Ουσιαστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος επαναδιατυπώνει διπλωματικά την πρόταση του βουλευτή Μίλτου Χρυσομάλλη για δημιουργία παραθεριστικού κέντρου αξιωματικών, αφήνοντας ανοιχτό μόνο το ενδεχόμενο εγκατάστασης ενός αστυνομικού και ενός πυροσβεστικού σταθμού στο οικόπεδο του στρατοπέδου.

Με απλά λόγια: Ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν παραχωρεί το στρατόπεδο και όποιος έχει αντίθετη άποψη μπορεί να εκφράσει τη διαφωνία του πριν ξεκινήσει η κατασκευή των καταλυμάτων. Οι διαφωνίες θα... καταγραφούν και τα καταλύματα θα κατασκευαστούν. Διαφωνείτε;


NEWSLETTER