Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2021 12:25

Η παράταση της τουριστικής σεζόν

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)
Η παράταση της τουριστικής σεζόν

Η φετινή τουριστική σεζόν στη Μεσσηνία και συνολικά στην Πελοπόννησο δεν θα κριθεί από τους παραθεριστές του Δεκαπενταύγουστου, αλλά από τον αριθμό των φθινοπωρινών επισκεπτών.

Γι’ αυτό όποιος πανηγυρίζει για τις πληρότητες του Δεκαπενταύγουστου είτε θέτει πολύ χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών, για ευνόητους πολιτικάντικους λόγους, είτε τρέφει αυταπάτες για την αγορά της Μεσσηνίας, πιστεύοντας ότι μπορεί να αναπληρωθεί το χαμένο εισόδημα με σεζόν 40 ημερών. Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι τοπικοί άρχοντες φαίνεται ότι δεν πίστεψαν στη γρήγορη ανάκαμψη της τουριστικής αγοράς και γι’ αυτό ούτε επένδυσαν ούτε επενδύουν στην παράταση της σεζόν. Τόσο η Περιφέρεια Πελοποννήσου όσο και η δήμοι της Μεσσηνίας δεν έχουν δαπανήσει ούτε 1 ευρώ για την προσέλκυση επισκεπτών το φθινόπωρο. Οι τοπικοί άρχοντες αφήνουν ουσιαστικά τους πληγέντες επιχειρηματίες να βγάλουν μόνοι τους το φίδι από την τρύπα, κόντρα σε καταξιωμένους και αναγνωρίσιμους διεθνείς προορισμούς.

Δυστυχώς, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, η παράταση της θερινής σεζόν στη Μεσσηνία όχι μόνο παραμένει ζητούμενο, αλλά και θα επιτευχθεί τελικά χωρίς ουσιαστική συμβολή της πολιτικής ελίτ, που ενδιαφέρεται μόνο για την επανεκλογή της. Η παράταση της τουριστικής σεζόν θα επιτευχθεί αποκλειστικά από την επιχειρηματική κοινότητα, που αγωνιά για το αύριο και προσπαθεί απεγνωσμένα να αποφύγει τις τρικλοποδιές ενός κράτους που δεν μπορεί ούτε να εφαρμόσει τους νόμους του

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022 12:40

NEWSLETTER