Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2022 13:22

Χρονοδιαγράμματα για να περνάει η ώρα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)
Χρονοδιαγράμματα για να περνάει η ώρα

Την 1η Μαρτίου 2022, μετά τη συνάντηση του βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλου με τον υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, έγινε γνωστό πως

«υπήρξε εκτενής συζήτηση για τον οδικό άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, ένα εμβληματικό έργο που θα αλλάξει την καθημερινότητα και θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων στην περιοχή της Πελοποννήσου. Ο υφυπουργός σημείωσε ότι υπάρχει σημαντική εξέλιξη στο έργο, αφού υπάρχει πια προσωρινός ανάδοχος και μέχρι το τέλος του 2022 θα στηθούν τα πρώτα εργοτάξια».

Δέκα μήνες μετά και φτάνοντας στο τέλος του 2022, ο υφυπουργός Γιώργος Καραγιάννης είπε τη Δευτέρα που μας πέρασε από την Τρίπολη ότι «ωριμάσαμε το σημαντικό οδικό έργο ΣΔΙΤ Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη και τις επόμενες εβδομάδες θα υπογραφεί η σύμβαση με το ανάδοχο σχήμα».

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας επίσης στην Τρίπολη δήλωσε επί λέξει: «Αρτηρία Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη. Περιμένω τα πρώτα εργοτάξια εντός των επόμενων μηνών» (και όχι των επόμενων εβδομάδων).

Το δε φυλλάδιο «Για την Πελοπόννησο του 2030» αναφέρει επί λέξει σχετικά με το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη: «Σε διαδικασία οριστικοποίησης των συμβατικών εγγράφων. Αναμένεται η συμβασιοποίηση το Α’ τρίμηνο 2023. Προϋπολογισμός: 245,5 εκατ. ευρώ. Εκτιμώμενος χρόνος ολοκλήρωσης: Δ’ τρίμηνο 2026».

Υπενθυμίζοντας ότι το έργο δημοπρατήθηκε στις 19 Ιουνίου 2019, δεν θα σχολιάσουμε αυτή τη φορά ούτε το ρυθμό της διαγωνιστικής διαδικασίας ούτε τη διαρκή σιωπή του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, που είχε εντάξει το 2015 στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων άλλη μελέτη για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος. Απλώς θα καταγράψουμε για πολλοστή φορά την αδυναμία του πολιτικού συστήματος να τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα που το ίδιο ανακοινώνει, με συνέπεια να φουντώνει ο αντισυστημικός λαϊκισμός εξαιτίας της αναξιοπιστίας των πολιτικών.

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός


NEWSLETTER