Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2023 20:55

Πρωτάθλημα χειραψίας με έπαθλο το Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, κάνοντας μόνο δημόσιες σχέσεις και τίποτε άλλο, σπατάλησε τριάμισι χρόνια χωρίς μάλιστα να πάρει χαμπάρι πότε πέρασε ο καιρός -και τώρα κινδυνεύει να χάσει τις εκλογές από τον οποιονδήποτε… «καλοχαιρέτα» βρει απέναντί του ως υποψήφιο το φθινόπωρο.

Αν ο κ. Βασιλόπουλος είχε κάνει έστω και μισό αξιοπρόσεκτο έργο, θα ήταν το απόλυτο φαβορί στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση και προφανώς θα νικούσε με προεκλογικό περίπατο από την πρώτη Κυριακή, όπως νίκησε και ο προκάτοχός του Παναγιώτης Νίκας όταν πεζοδρόμησε τη… μισή Αριστομένους.

Ο κ. Βασιλόπουλος όμως, αντί να εξασφαλίσει την επανεκλογή του με ένα μεγάλο έργο (όπως είναι για παράδειγμα η αύξηση των θέσεων στάθμευσης αεροσκαφών στον Αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος»), προτίμησε να αναλώσει δυνάμεις σφίγγοντας χέρια ψηφοφόρων, απλώς και μόνο επειδή σε αυτόν το «στίβο» δεν μπορούν να τον ακολουθήσουν οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος και Βασίλης Τζαμουράνης. Προφανέστατα οι δύο επικεφαλής της μειοψηφίας έχουν άλλα πλεονεκτήματα, και δύσκολα θα ανταγωνιστούν τον κ. Βασιλόπουλο στο πρωτάθλημα χειραψίας με έπαθλο το Δήμο Καλαμάτας. Δεν γνωρίζω μάλιστα αν έχουν διάθεση να τρολάρουν το δήμαρχο, υπερεκθέτοντας τις δημόσιες σχέσεις του ή αν θα συνεχίσουν να αντιπολιτεύονται μόνο με λογικά επιχειρήματα, ενώ ο αντίπαλός τους στοχεύει στο συναίσθημα του μέσου ψηφοφόρου. Είμαι όμως απολύτως βέβαιος ότι ο κ. Βασιλόπουλος θα χάσει στις εκλογές αν βρει απέναντί του έναν «καλοχαιρέτα» υποψήφιο, όπως έχασε το 2010 ο τότε νομάρχης Μεσσηνίας και πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος από τον άγνωστο τότε στη Μεσσηνία πρωταθλητή της χειραψίας Πέτρο Τατούλη.

Με απλά λόγια: Ο κ. Βασιλόπουλος, επιλέγοντας να αγωνιστεί στο στίβο της χειραψίας, προφανώς έχει καλύτερη θέση εκκίνησης από τους επικεφαλής της μειοψηφίας Βασίλη Κοσμόπουλο και Βασίλη Τζαμουράνη, αλλά κινδυνεύει να χάσει από την πρώτη Κυριακή αν βρεθεί απέναντί του ένας φωτογενής υποψήφιος με διάθεση για χειραψίες. Και φυσικά, τότε δεν θα σώσουν την εκλογική παρτίδα ούτε η Νέα Δημοκρατία ούτε οι αγκαλιές του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Ετσι κι αλλιώς αμφότεροι έδειξαν τις ουδέτερες προθέσεις τους στη μάχη για το αντιπλημμυρικό του Νέδοντα, όταν άφησαν μόνο του τον κ. Βασιλόπουλο να βγάλει το… «λιθωμένο φίδι» από την περιφέρεια του κ. Νίκα. Και φυσικά ο κ. Νίκας δεν θα τηρήσει ουδέτερη στάση. Δήλωσε άλλωστε «παρών» στις εκλογές - και ο νοών νοείτω…

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2023 20:58