Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2024 15:03

Μην στενοχωρείς τον πρωθυπουργό

Γράφτηκε από τον

Μην στενοχωρείς τον πρωθυπουργό

Τα τελευταία χρόνια, μετά από κάθε επίσκεψη κυβερνητικού παράγοντα στη Μεσσηνία αισθάνομαι ότι ξαναείδαμε το έργο «Μην στενοχωρείς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό», με πρωταγωνιστές τους τοπικούς άρχοντες και τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων.

Και αν κρίνω από τα χαμόγελα και τα γέλια των υπουργών, των γραμματέων και των παρατρεχάμενων, οι Μεσσήνιοι τοπικοί άρχοντες κάνουν εξαιρετική δουλειά. Και κάπως έτσι οι υπουργοί φεύγουν ευτυχισμένοι και απολύτως βέβαιοι ότι η Μεσσηνία είναι ένας παράδεισος χωρίς ανάγκες και προβλήματα. Για να λέμε όμως την αλήθεια, και στο παρελθόν οι «ομόχρωμοι» τοπικοί άρχοντες δεν στενοχωρούσαν τους κυβερνητικούς παράγοντες. Τους επισκέπτες υπουργούς «στενοχωρούσαν» μόνο οι δήμαρχοι και οι εκπρόσωποι φορέων, που είχαν εκλεγεί με τη στήριξη του αντίπαλου κόμματος. Τα τελευταία χρόνια όμως τόσο οι δήμαρχοι της Μεσσηνίας όσο και οι κυβερνητικοί παράγοντες είναι συγκάτοικοι στη «γαλάζια πολυκατοικία» και για αυτό βλέπουμε στις φωτογραφίες και στις κάμερες μόνο χαμόγελα και γέλια.

Αν δεν είχαμε μόνο χαμόγελα και γέλια, το 2021 όταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε μονάδες του πρωτογενούς τομέα, κάποιος θα έπρεπε να διαλύσει το πάρτι λέγοντας: «Πρόεδρε, ωραία τα θερμοκήπια και εξαιρετικές οι προσπάθειες των παραγωγών, αλλά εδώ δίπλα έχουμε ένα φράγμα που σχεδιάστηκε τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 2000 και τελικώς δημοπρατήθηκε και κατασκευάστηκε χωρίς αρδευτικό δίκτυο. Πρόεδρε, λυπάμαι που χαλάω το πάρτι, αλλά αυτό δεν είναι σύστημα παραγωγής δημόσιων έργων. Είναι ο δρόμος της νέας χρεοκοπίας». Ειλικρινά δεν ξέρω αν θα κατέβαζε μούτρα ο πρωθυπουργός αν του έλεγαν την αλήθεια, αντί να τον περιφέρουν για επικοινωνιακούς λόγους από success story σε success story. Είμαι όμως απολύτως βέβαιος ότι η Μεσσηνία θα αντιμετώπιζε λιγότερα προβλήματα αν ο εκάστοτε πρωθυπουργός και οι υπουργοί άκουγαν στενάχωρες αλήθειες, αντί να χασκογελούν μπροστά στον φακό σαν δεκαεξάχρονα που πήγαν πρώτη φορά στη Μύκονο.

 lathanasis@yahoo.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Με μεθόδους κοινοτάρχη και φόρους κοτζαμπάση