Κυριακή, 01 Σεπτεμβρίου 2024 20:36

Ανήλιαγες επιτροπές και θεωρίες συνωμοσίας

Γράφτηκε από τον

Ανήλιαγες επιτροπές και θεωρίες συνωμοσίας

Τις πολιτικές απόψεις του αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας Αναστασίου Αδαμόπουλου ομολογώ ότι δεν τις γνωρίζω, γιατί μεταξύ άλλων η νέα γενιά πολιτικών αποφεύγει να συνομιλεί με δημοσιογράφους, επειδή θεωρεί ενδεχομένως ότι της αρκούν τα κοινωνικά δίκτυα για την προβολή των ιδεών και των έργων της.

Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τις «ιδιαιτερότητες» της νέας γενιάς πολιτικών, τις οποίες θα σχολιάσω εκτενώς σε επόμενο άρθρο, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ήταν από αξιοπρόσεκτο μέχρι εντυπωσιακό το πάθος, με το οποίο υπερασπίστηκε ο κ. Αδαμόπουλος το έργο της Περιφερειακής Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Πελοποννήσου. Για όσους δεν το γνωρίζουν οφείλω να επισημάνω ότι ο κ. Αδαμόπουλος εκτός από αντιπεριφερειάρχης είναι και πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Πελοποννήσου. Η επισήμανση είναι αναγκαία, γιατί οι συνεδριάσεις της επιτροπής δεν μεταδίδονται διαδικτυακά και για αυτό δεν είναι γνωστά ούτε τα μέλη της ούτε το έργο της. Ο κ. Αδαμόπουλος λοιπόν υποστήριξε με πάθος ότι η επιτροπή έχει κάνει σπουδαίο έργο και στους λίγους μήνες της λειτουργίας της έχει εγκρίνει περισσότερα έργα από όσα έχουν εγκρίνει οι προηγούμενες περιφερειακές αρχές την τελευταία επταετία. Ειλικρινά δεν αμφισβητώ ούτε τις επιδόσεις της Eπιτροπής ούτε τις αγαθές προθέσεις του προέδρου της. Αναρωτιέμαι όμως γιατί δεν μεταδίδουν διαδικτυακά τις συνεδριάσεις της Eπιτροπής, με συνέπεια μεταξύ άλλων να φουντώνουν οι θεωρίες συνωμοσίας για τις ανεμογεννήτριες και τα σκοτεινά κέντρα αποφάσεων που δήθεν τις επιβάλλουν.

Γενικότερα αν δεν το έχει πάρει χαμπάρι η περιφερειακή αρχή, κάποιος πρέπει να την ενημερώσει αφενός ότι κανένας στην Πελοπόννησο δεν γνωρίζει το έργο της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας και αφετέρου ότι «ανθούν» οι θεωρίες συνωμοσίας για τις ανεμογεννήτριες. Από εκεί και πέρα, όποιος δεν μπορεί να συνδέσει το έλλειμμα επίσημης ενημέρωσης με την άνθιση των θεωριών συνωμοσίας, προφανώς έχει πρόβλημα ανάγνωσης της κοινωνικής πραγματικότητας και για αυτό δύσκολα θα παράγει το πολιτικό έργο που επιθυμεί. Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι έργο δεν παράγεται ούτε με σιωπηρές γνωμοδοτήσεις ούτε με κρύψιμο των προβλημάτων κάτω από το χαλί για να μην στενοχωρηθούν οι οπαδοί των θεωριών συνωμοσίας. Έτσι και αλλιώς η σύγκρουση με το παράλογο είναι αναπόφευκτη και θα επικρατήσουν σε αυτήν οι δυνάμεις της λογικής που θα υπερασπισθούν στο ξάγναντο και με σθένος τις απόψεις τους. Οι κρυμμένοι σε ανήλιαγες επιτροπές είναι καταδικασμένοι να ηττηθούν.

lathanasis@yahoo.gr

Θανάσης Λαγός

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ανάγκη ανανέωσης της Λευκής Νύχτας στην Καλαμάτα