Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015 14:04

Πολιτική με γνώμονα το εκλογικό όφελος

Γράφτηκε από τον

Πολιτική με γνώμονα το εκλογικό όφελος

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας μετρώντας τις αντιδράσεις για την επέκταση της αστικής συγκοινωνίας στο Νοσοκομείο έπραξε το αυτονόητο που θα έπραττε οποιοσδήποτε έμπειρος πολιτικός βρισκόταν στη θέση του: Υποσχέθηκε να συζητηθεί το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου χωρίς να δεσμευτεί για τίποτα, αφού έτσι και αλλιώς η τελική απόφαση θα ληφθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Με την υπόσχεση αυτή ο κ. Νίκας πετάει τη μπάλα στην κερκίδα για να κερδίσει χρόνο και να ξεχαστεί το θέμα μέχρι την… επόμενη θητεία του. Το ίδιο ακριβώς έχει κάνει στο παρελθόν και με την απαγόρευση της στάθμευσης των λεωφορείων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ στην οδό Αρτέμιδος. Συγκεκριμένα και κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του είχε δηλώσει ότι θα απομακρύνει τα λεωφορεία από την οδό Αρτέμιδος, αλλά ήδη διανύουμε τους πρώτους μήνες της τρίτης θητείας του και τα οχήματα παραμένουν στη θέση τους. Αν όλα πάνε… δεξιά για το δήμαρχο Καλαμάτας, τα λεωφορεία του Υπεραστικού όχι μόνο θα παραμείνουν στην οδό Αρτέμιδος, αλλά θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους που πηγαίνουν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. 
Ετσι και αλλιώς το Υπεραστικό ΚΤΕΛ είναι μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Μεσσηνίας και όποιος συγκρουστεί με τα συμφέροντά του μόνο κερδισμένος δεν θα βγει. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Νίκας, όπως γνωρίζει επίσης πολύ καλά ότι δεν θα κερδίσει τίποτα αν συγκρουστεί με τους επαγγελματίες που καταλαμβάνουν παράνομα τους κοινόχρηστους χώρους και τα πεζοδρόμια. Αυτό όμως δεν τον εμποδίζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα να δηλώνει ότι θα απελευθερώσει τα πεζοδρόμια ή ότι θα απαγορεύσει την στάθμευση στους πεζόδρομους του Ιστορικού Κέντρου. Οι δηλώσεις αυτές γίνονται για επικοινωνιακούς λόγους και με στόχο την αλίευση ψήφων από τα τάργκετ γκρουπ των λογικών ψηφοφόρων. Ουσιαστικά ο κ. Νίκας πολιτεύεται με γνώμονα το μέγιστο εκλογικό όφελος και για αυτό συχνά αλλάζει απόψεις και θέσεις. Υπενθυμίζω ότι στο ξεκίνημα της πρώτης θητείας του, και ενώ τα τρένα σφύριζαν ακόμα, ζήτησε να κλείσει ο σιδηροδρομικός σταθμός της Καλαμάτας και να σταματάει το τρένο στο… Ασπρόχωμα. Οταν όμως διαπίστωσε πως η κοινή γνώμη δεν συμφωνεί, τα γύρισε και σήμερα ζητάει να λειτουργήσει ο προαστιακός. Αντιθέτως στο θέμα της μετεγκατάστασης των τσιγγάνων της Αγίας Τριάδας στην Μπιρμπίτα -επειδή δεν έχει πολιτικό κόστος- επιμένει σταθερά και θα πετύχει το στόχο του. Για όλα τα υπόλοιπα θα τα ξαναπούμε στην αρχή της… τέταρτης θητείας του.

Θανάσης Λαγός
e-mail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015 14:02