Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015 14:16

Πολιτική υποκρισία για την επέκταση του Αστικού

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Πολιτική υποκρισία για την επέκταση του Αστικού

Με πρόσχημα την έλλειψη διαβούλευσης, η δημοτική αρχή Καλαμάτας απέσυρε από την ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα της επέκτασης των γραμμών του Αστικού ΚΤΕΛ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και έτσι για μια ακόμα φορά "το μάρμαρο" θα συνεχίζουν να το πληρώνουν οι χαμηλές εισοδηματικές τάξεις.

Συγκεκριμένα οι ασφαλισμένοι που δεν έχουν αυτοκίνητο για να μετακινηθούν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας είτε παίρνουν ταξί είτε χρησιμοποιούν τόσο την αστική όσο και την υπεραστική συγκοινωνία πληρώνοντας ακριβά κόμιστρα και διπλά εισιτήρια. Η κατάσταση αυτή πλήττει κυρίως τους φτωχούς, αλλά οι πολιτικοί και τοπικοί άρχοντες ελάχιστα ενδιαφέρονται για αυτούς. Αντιθέτως θέλουν να διατηρηθεί η κατεστημένη τάξη πραγμάτων ώστε να ξανατρυγήσουν όλες τις ψήφους των εμπλεκόμενων φορέων. Ετσι λοιπόν οι τοπικοί άρχοντες και οι πολιτικοί ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάνουν λόγο για επέκταση της αστικής συγκοινωνίας στο Νοσοκομείο για να κερδίσουν τις ψήφους των φτωχών ασφαλισμένων και των εργαζόμενων στο Αστικό ΚΤΕΛ. Στην πράξη όμως δεν κάνουν τίποτα. Για να διατηρήσουν τις ψήφους των ταξιτζήδων και του Υπεραστικού ΚΤΕΛ (που είναι περισσότερες από του Αστικού).
Ετσι κυλούν τα χρόνια και η επέκταση της αστικής συγκοινωνίας παραμένει ζητούμενο, όπως και δεκάδες άλλες μεταρρυθμίσεις του αναχρονιστικού πλαισίου λειτουργίας της ελληνικής οικονομίας. Από εκεί και πέρα όχι μόνο είναι θεμιτό να υπάρχουν διαφορετικά και συγκρουόμενα συμφέροντα, αλλά είναι και κάτι παραπάνω από επιθυμητό για να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός. Ετσι λοιπόν δεν θεωρώ καθόλου κακό το ενεργό ενδιαφέρον που δείχνουν οι ιδιοκτήτες ταξί και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ για την προάσπιση των συμφερόντων τους. Αντιθέτως θεωρώ απολύτως ανειλικρινή τη στάση του δήμου, της Περιφέρειας και της κεντρικής διοίκησης αφού πολιτικοί και τοπικοί άρχοντες πολιτεύονται με γνώμονα την επανεκλογή τους και όχι το κοινό συμφέρον. Ειδικότερα η μη επέκταση της αστικής συγκοινωνίας στο Νοσοκομείο αποδεικνύει ότι οι πολιτικοί ενδιαφέρονται μόνο στα λόγια για τη μετακίνηση των φτωχών ασφαλισμένων και ότι στην πράξη τους ενδιαφέρουν μόνο οι ψήφοι των ισχυρών συντεχνιών. 

Θανάσης Λαγός
Εmail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015 14:49

NEWSLETTER