Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015 12:35

Παρέλαβα από αρχισυντάκτη, θα παραδώσω σε... συνταγματάρχη

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(8 ψήφοι)
Παρέλαβα από αρχισυντάκτη, θα παραδώσω σε... συνταγματάρχη

 

Σε αντίθεση με τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που δεν μου προκάλεσαν καμία εντύπωση -αφού είναι σύμφωνες με τις προεκλογικές του εξαγγελίες-, με άφησε άφωνο η εξαγγελία του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου για επανίδρυση των Μικτών Ομάδων Μηχανημάτων Ανασυγκρότησης (ΜΟΜΑ).

 

Ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση όμως μου προκαλεί η απάθεια με την οποία υποδέχτηκαν την εξαγγελία του κ. Καμμένου τόσο οι αριστεροί κυβερνητικοί του εταίροι όσο και ο τεχνικός κόσμος (μηχανικοί, εργολάβοι, ΤΕΕ κ.λπ.). Υποθέτω ότι σιωπούν επειδή συμφωνούν· γιατί αν νομίζουν ότι ο Καμένος είναι ακίνδυνος, θα τους υπενθυμίσω ότι κάπως έτσι νομιμοποιήθηκαν κι οι ακροδεξιοί της πάνω πλατείας, και ξαφνικά η Ελλάδα απέκτησε νεοναζιστικό κόμμα που φλερτάρει με διψήφια εκλογικά ποσοστά.

Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ άκρως αναχρονιστική την εξαγγελία Καμμένου - και αλίμονό μας αν αυτή είναι η αναπτυξιακή κυβερνητική πρόταση για τον 21ο αιώνα! Μέχρι προχθές πίστευα ότι μόνο γραφικοί θέλουν να αναλάβει ο στρατός μέρος ή και ολόκληρη την παραγωγική διαδικασία. Πίστευα επίσης ότι ο στρατός πρέπει να ασχολείται αποκλειστικά με την εθνική άμυνα. Προφανώς όμως δεν είχα ρωτήσει τους οπαδούς του κράτους - πατερούλη, οι οποίοι σε κάθε ευκαιρία αναρωτιούνται «πού είναι το κράτος» και ζητούν «ένα σχέδιο για όλα». 

Ετσι κι αλλιώς, στο κράτος - πατερούλη ο στρατός είχε πάντα σημαντικό ρόλο. Κάποτε... ανέτρεπε και κυβερνήσεις, εκτός από το να φτιάχνει κατσικόδρομους την ώρα που οι μηχανικοί του πολιτισμένου κόσμου κατασκεύαζαν σύγχρονους αυτοκινητόδρομους. Σήμερα οι υπερκρατιστές εξαγγέλλουν την επανίδρυση των ΜΟΜΑ. Αύριο ο στρατός θα φουρνίζει ψωμί. Μεθαύριο θα παράγει ηλεκτρικό ρεύμα, και γιατί να μην αναλάβει και την ενημέρωση της κοινωνίας; 

Κανένας βέβαια δεν αναρωτιέται γιατί στον αδιάφθορο στρατό υπάρχει -σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας- «400% πληρότητα της μονάδας στην Καλαμάτα και 30% στην παραμεθόριο». Κανένας επίσης δεν έτυχε να παρατηρήσει ότι οι μίζες πέφτουν βροχή στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Ας μην κρυβόμαστε λοιπόν πίσω από το δάχτυλό μας: Στον κρατικοδίαιτο καπιταλισμό, και ο στρατός, όπως κάθε τμήμα του κρατικού μηχανισμού, είναι μολυσμένος από τα μικρόβια της διαφθοράς και της αναξιοκρατίας: Η αναξιοκρατία ξεκινά με αθώα ρουσφέτια για τις μεταθέσεις των στρατιωτών, ενώ η διαφθορά δεν έχει όριο - και η καταδίκη του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό της μίζας. 

 Υ.Γ. Οταν ο δήμαρχος Καλαμάτας ανησυχεί για το στρατόπεδο και όχι για τη δημοκρατία, πολύ φοβάμαι ότι τελικώς, ενώ παρέλαβα από αρχισυντάκτη, σύντομα θ' αναγκαστώ να παραδώσω σε... συνταγματάρχη.

Θανάσης Λαγός

e-mail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015 16:51

NEWSLETTER