Τετάρτη, 13 Μαϊος 2015 17:48

Η Νέα Δημοκρατία σταθερά στο δρόμο του… ΠΑΣΟΚ

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Η Νέα Δημοκρατία σταθερά στο δρόμο του… ΠΑΣΟΚ

Ο μέσος ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας διαπιστώνοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς συμφωνεί με το… ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων, αρχίζει να αναρωτιέται σοβαρά αν το κόμμα του θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ ή αν η ηγεσία του θα μπορέσει να συγκρουστεί με όσους αφήνουν την κομματική τους ταυτότητα στην άκρη γιατί φοβούνται να συγκρουστούν με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη.

Υπενθυμίζουμε ότι στην προηγούμενη θητεία του κ. Τατούλη πολλοί περιφερειακοί σύμβουλοι που εκλέχτηκαν με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ δεν δίστασαν να έρθουν αντιμέτωποι με το κόμμα τους προκειμένου να διατηρήσουν την έμμισθη θέση τους. Το ΠΑΣΟΚ έγινε πολύ μικρό κόμμα, αλλά το πάθημα των αντιπάλων δεν έγινε μάθημα στα γαλάζια στελέχη που αφήνουν την κομματική τους ταυτότητα στην άκρη για να ακολουθήσουν τις περιπέτειες του Πέτρου Τατούλη. 

Οταν όμως ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας αφήνει την κομματική του ταυτότητα στην άκρη για να πάει μπροστά ο τόπος, όλοι θα αναρωτηθούν αν τελικώς η Νέα Δημοκρατία δεν αφήνει τον τόπο να πάει μπροστά, όπως θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τατούλης. Από εκεί και πέρα είναι θέμα χρόνου η περαιτέρω συρρίκνωση του κόμματος, ειδικά όταν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας επιτίθεται γενικώς και αορίστως σε όσους αμφισβητούν τον κ. Σαμαρά χωρίς να πει λέξη για την “επανάσταση” του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα που έχει πάρει αλαμπρατσέτα του βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και περιοδεύει στα υπουργεία.

Με απλά λόγια: Η Νέα Δημοκρατία κινδυνεύει να διαλυθεί και το μόνο που ενδιαφέρει τα στελέχη της είναι να πιάσουν στασίδι για την επόμενη μέρα. Την ίδια ώρα η ηγεσία του κόμματος δείχνει με τη στάση της ότι δεν μπορεί να σταματήσει όσους την αμφισβητούν ανοιχτά ή έμπρακτα με στόχο μια καλύτερη θέση στην αυριανή πολιτική σκηνή. Οπως φαίνεται ο κ. Σαμαράς δεν έχει τη δύναμη να επιβάλει την τάξη στο κόμμα του και για αυτό έχει εναποθέσει όλες τις ελπίδες του σε ένα σύντομο κλείσιμο της αριστερής παρένθεσης. Προφανώς εκτιμά ότι μόνο η εξουσία μπορεί να συσπειρώσει και πάλι όσους έχουν πάρει τους δρόμους που οδηγούν στα μονοψήφια ποσοστά του ΠΑΣΟΚ. 

Σε κάθε περίπτωση αυτή η εικόνα του κόμματος δεν έλκει όσους τρομάζουν από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και αναζητούν έναν πολιτικό φορέα που θα μπορέσει να συνεχίσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Η εικόνα αυτή γοητεύει μόνο όσους δεν κατάλαβαν γιατί το πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ έχει μονοψήφιο εκλογικό ποσοστό. 

Θανάσης Λαγός

e-mail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Μαϊος 2015 18:14

NEWSLETTER