Τρίτη, 12 Μαϊος 2015 17:50

Περισσότεροι οι επαίτες από τους... επισκέπτες

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(8 ψήφοι)
Περισσότεροι οι επαίτες από τους... επισκέπτες

Μεσσήνιοι αλλά και επισκέπτες από άλλους νομούς, οι οποίοι κάθισαν το Σαββατοκύριακο στα μαγαζιά της Παραλίας στην Καλαμάτα, ταλαιπωρήθηκαν αφάνταστα από τους επαίτες, τους μικροπωλητές, τους πλανόδιους μουσικούς και τους πωλητές λαχνών, που περιφέρονταν συνεχώς πάνω από τα τραπέζια ζητώντας τα χρήματα των πελατών.

Προφανώς η νέα πολιτική ορθότητα, που βασίζεται στην υπερανεκτικότητα, δίνει σε δεκάδες παράνομους το δικαίωμα να “βγάλουν μεροκάματο” σε βάρος των επαγγελματιών και γενικότερα του τουρισμού. Δεν αποκλείεται μάλιστα, κάποιοι νεοαριστεροί να θεωρούν αριστερή πολιτική τη “φιλανθρωπική στήριξη” του λούμπεν προλεταριάτου. Το παζλ της ανεκτικότητας το συμπληρώνουν οι διωκτικές αρχές, που για λόγους τους οποίους δεν γνωρίζω κάνουν τα στραβά μάτια, αφήνοντας δεκάδες μικροδιάβολους να αλωνίζουν μέσα κι έξω από τα μαγαζιά. 

Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι η επαιτεία. Ούτε θέλω να ζήσω σε μια αποστειρωμένη κοινωνία που στέλνει σε... γκέτο όσους απειλούν τη βιτρίνα της ευμάρειας. Από αυτή τη θέση όμως, μέχρι το σημείο να μην μπορείς να πιεις καφέ χωρίς να πληρώσεις για να φύγει ο “μουσικός” που ταλαιπωρεί το ακορντεόν ή το βιολί του πάνω απ' το κεφάλι σου, υπάρχει μεγάλη απόσταση. Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι “νόμιμη και ηθική” η “απασχόληση” μικρών παιδιών στη βιομηχανία της επαιτείας. Δεν θέλω επίσης ούτε να σκέφτομαι τους “κώδικες τιμής” -όπως θα έλεγε κι ο Γιάννης Πανούσης- των ομάδων που εκμεταλλεύονται αναπήρους. 

Σε κάθε περίπτωση, όποιος έχει όραμα να ζήσουμε τον “καιρό των τσιγγάνων” σε κάθε γωνιά της Καλαμάτας κάνει απλώς το νεροκουβαλητή στο μύλο των ναζιστών, οι οποίοι θα σπεύσουν αύριο να προστατέψουν όσους δεν μπορεί ή δεν θέλει να προστατέψει σήμερα ο νόμος.

Θανάσης Λαγός

e-mail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Μαϊος 2015 17:56

NEWSLETTER