Πέμπτη, 28 Μαϊος 2015 18:20

Νίκος Νικολόπουλος - Νέα Δημοκρατία 6-0

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Δεν ξέρω τι συζητούν οι μεγαλοδημοσιογράφοι στο Κολωνάκι για το μέλλον της Δεξιάς και της Κεντροδεξιάς, αλλά αυτό που βλέπω εγώ στην εκλογική περιφέρεια του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά είναι ότι οι Ανεξάρτητοι Ελληνες κάνουν πάρτι χωρίς αντίπαλο.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Νικολόπουλος έχει καταθέσει το τελευταίο δίμηνο έξι ερωτήσεις για θέματα που αφορούν το Νομό Μεσσηνίας, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα ο μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας παρατηρεί απαθής τους τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να παραδίδουν μαθήματα επικοινωνίας. Υπενθυμίζω ότι ο κ. Νικολόπουλος κατέθεσε ερωτήσεις για το Ειδικό Καλαμάτας στις 7 Απριλίου, για τους τσιγγάνους της Αγίας Τριάδας στις 16 Απριλίου, για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας στις 13 Μαΐου, νέα ερώτηση για τα Ειδικά της Καλαμάτας στις 14 Μαΐου, για τη διάβρωση των ακτών στη Μικρή Μαντίνεια στις 18 Μαΐου και για τις χωματερές στη Μεσσηνία στις 26 Μαΐου. 

Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών μπορούν να λυθούν με κοινοβουλευτικές ερωτήσεις και αναφορές. Ομως μέσω των ερωτήσεων οι μειοψηφίες ασκούν αντιπολίτευση προβάλλοντας παράλληλα προς τους πολίτες το ενδιαφέρον τους για τα προβλήματα της καθημερινότητας. Δυστυχώς για τη Δεξιά -και κατά συνέπεια για όλο το πολιτικό σύστημα, αφού η δεξιά παράταξη αποτελεί τον έναν από τους δύο βασικούς πυλώνες του- η Νέα Δημοκρατία δείχνει απελπιστικά κουρασμένη και δεν μπορεί να ασκήσει τα αντιπολιτευτικά της καθήκοντα. Περιμένει να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ σαν ώριμο φρούτο και αν αυτό δεν συμβεί σύντομα, θα ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ στα μονοψήφια εκλογικά ποσοστά.

Επαναλαμβάνω -για να μην παρεξηγηθώ- ότι θεωρώ πως καλώς κράτησε ο Αντώνης Σαμαράς την έδρα της Μεσσηνίας γιατί η πολιτική του πορεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το νομό. Ομως τα τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εκθέτουν τον πρόεδρό τους αφήνοντας τον… Αχαιό Νίκο Νικολόπουλο να κάνει επικοινωνιακό πάρτι στη Μεσσηνία. 

Τα υπόλοιπα είναι θέμα συζήτησης μεταξύ μεγαλοδημοσιογράφων στα καφέ του Κολωνακίου. 

Θανάσης Λαγός

e-mail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Μαϊος 2015 18:25