Τετάρτη, 27 Μαϊος 2015 17:57

Τα σαραντάμερα της... Ναυαρίνου 

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Τα σαραντάμερα της... Ναυαρίνου 

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας φιλοδοξεί να στείλει τους πεζούς για περπάτημα στο… “χιλιομέτρο” και οι επαγγελματίες της Ναυαρίνου αντί να ξεσηκωθούν που τους κάνει πλάκα όχι μόνο τον ακούν απαθείς, αλλά πιθανώς στις επόμενες εκλογές θα του δώσουν μια ακόμα ευκαιρία για να συνδέσει τη Ναυαρίνου με τον περιφερειακό.

Αυτό συμπέρανα από την προχθεσινή συζήτηση και παράλληλα αναρωτιέμαι αν υπάρχει πραγματικά κάποιος που πιστεύει ότι θα έρθουν επισκέπτες στην Καλαμάτα για να περπατήσουν στο χιλιόμετρο. Ζω πραγματικά για τη στιγμή που θα δω Αρκάδες να ξεκινούν από την Τρίπολη για να περπατήσουν στο “φωτισμένο χιλιόμετρο”. 

Κατά τα άλλα ο κ. Νίκας διαπίστωσε ότι μόνο «40 ημέρες το καλοκαίρι έχουμε πρόβλημα στη Ναυαρίνου» και δεν αναρωτιέται γιατί είναι τόσο μικρή η τουριστική σεζόν και αν η πεζοδρόμηση θα αύξανε τη διάρκειά της. Επεσήμανε επίσης ο δήμαρχος ότι η πόλη χρειάζεται κυκλοφοριακή μελέτη, αλλά δεν μας είπε γιατί δεν εφάρμοσε την μελέτη του Κώστα Ζέκκου που ο ίδιος παρουσίασε στο παρελθόν. Θα εφαρμόσει τη νέα μελέτη που θα παραγγείλει ή στην επόμενη θητεία του θα μιλάει και πάλι για την ανάγκη μια νέας κυκλοφοριακής μελέτης; Τελικώς πόσες μελέτες και πόσες θητείες χρειάζεται ο κ. Νίκας για να εφαρμόσει τις ιδέες του;

Σε κάθε περίπτωση είναι προφανές ότι η δημοτική αρχή δεν θέλει πεζοδρομήσεις στην παραλιακή ζώνη και πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να παραμείνει η σεζόν των 40 ημερών, που εξυπηρετεί όσους θέλουν να κάνουν αρπαχτές ενοικιάζοντας αζήτητα καταστήματα. Από εκεί και πέρα ο κόσμος δεν τελειώνει στη Ναυαρίνου και ειλικρινά δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση αν σε λίγα χρόνια έχει δημιουργηθεί ένα νέο παραθαλάσσιο εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο στη Μεσσήνη, στη Βελίκα ή στην Ανάληψη. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα φταίνε ούτε το… μεγάλο κεφάλαιο, ούτε οι Εβραίοι για την υποβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Ναυαρίνου. Θα φταίνε πρωτίστως οι άρχοντες και στη συνέχεια οι επιχειρηματίες που δεν μπορούν να δουν ότι παγκοσμίως καταξιώνονται οι προορισμοί που σέβονται το περιβάλλον και προσφέρουν στους επισκέπτες υψηλές υπηρεσίες μακριά από το θόρυβο των αυτοκινήτων. 

Υ.Γ. Ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης είναι κουτός που πεζοδρομεί την παραλιακή της Γιάλοβας; 

Θανάσης Λαγός

e-mail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Μαϊος 2015 15:43

NEWSLETTER