Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015 17:22

Δύο σχόλια για την ομιλία Τσίπρα στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Δύο σχόλια για την ομιλία Τσίπρα στην Καλαμάτα

Είναι θεμιτό την προεκλογική περίοδο οι πολιτικοί να εξαγγέλλουν περισσότερα από όσα θα υλοποιήσουν ή να παρουσιάζουν περισσότερα έργα από όσα έχουν υλοποιήσει. Γι' αυτό δεν θα σχολιάσουμε όλα όσα είπε στην ομιλία του στην Καλαμάτα για τον αγροτικό τομέα ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Θα επισημάνουμε μόνο ότι δήλωσε: “Ειδικότερα για τη Μεσσηνία, είμαστε περήφανοι που για πρώτη φορά μετά από χρόνια, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να επεκτείνει την ζώνη καλλιέργειας Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης Ελαιολάδου σε όλα τα σημεία του νομού, δεκαπλασιάζοντας τις επιλέξιμες εκτάσεις. Ετσι, η εν δυνάμει ποσότητα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης ελαιολάδου, από 4.000 τόνους, περιμένουμε ότι θα φτάσει στους 40.000”. Δύο παρατηρήσεις: Ο φάκελος για την επέκταση του ΠΟΠ προωθήθηκε από προηγούμενες κυβερνήσεις και εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επί πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα. Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα πιστώνεται το έργο όποιος κόβει την κορδέλα στα εγκαίνια. Ο κ. Τσίπρας απλώς συνεχίζει την “παράδοση” των πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, που ξεχνούσαν πάντα να αναφέρουν τη συμβολή των προκατόχων τους στην υλοποίηση ενός έργου. Η δεύτερη παρατήρηση αφορά την εκτίμηση της ποσότητας που μπορεί να φτάσει τα επόμενα χρόνια το ΠΟΠ Καλαμάτα. Θεωρώ την εκτίμηση των 40.000 τόνων ως υπερβολικά αισιόδοξη, αφού οι άνθρωποι της αγοράς θα μείνουν ευχαριστημένοι αν παραχθούν 10.000 τόνοι ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτα. Οι 40.000 τόνοι είναι απλησίαστο όνειρο ακόμα και για προεκλογική ομιλία. 

Το δεύτερο σχόλιο για την ομιλία του κ. Τσίπρα στην Καλαμάτα αφορά το έργο κατασκευής του νέου δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη στον οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν αναφέρθηκε καθόλου. Ειλικρινά δεν ξέρω αν οφείλεται σε επικοινωνιακό λάθος των συνεργατών του, που παρέλειψαν να συμπεριλάβουν στην ενότητα των υποδομών το αναγκαίο αυτό έργο για τη Μεσσηνία, ή αν δεν αναφέρθηκε στην ομιλία επειδή το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι είναι δύσκολο να υλοποιηθεί. Υπενθυμίζοντας ότι ο κ. Τσίπρας μίλησε για ολοκλήρωση του περιφερειακού της Καλαμάτας και του Τσακώνα - Καλό Νερό, ελπίζω τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να διευκρινίσουν εντός των προσεχών ημερών τις θέσεις του κόμματος για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη. 

Για τις υπόλοιπες εξαγγελίες είπαμε: Είναι απολύτως θεμιτό να λέγονται και υπερβολές στις εκλογές. Ειδικά όταν οι πολίτες τελικώς ψηφίζουν όποιον πλειοδοτεί σε υποσχέσεις. 

Θανάσης Λαγός

e-mail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015 17:27

NEWSLETTER