Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2016 20:02

Το ομορφότερο πουλί είναι η… κουκουβάγια 

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Η αντιπολίτευση τρίβει τα χέρια της με τη φθορά που υπέστη η κυβέρνηση εξαιτίας του διορισμού του Νίκου Καρανίκα στη θέση του ειδικού συμβούλου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, καθώς ξέρει ότι οι πολίτες - πελάτες μπορεί να συγχωρέσουν ακόμα και μια αύξηση φόρου, αλλά ποτέ δεν συγχωρούν όποιον διόρισε το παιδί της διπλανής πόρτας και όχι το δικό τους παιδί.

Ειδικά αν το βιογραφικό του παιδιού της διπλανής πόρτας γράφει, όπως το βιογραφικό του Νίκα Καραανίκα:  

«Γεννήθηκα το '69, σχολείο πήγα, γράμματα έμαθα, όπως με προέτρεπαν και οι γονείς μου για να γίνω άνθρωπος. Από τα εφηβικά μου χρόνια όμως, κατάλαβα ότι άνθρωπος γίνεσαι στο συλλογικό και στους κοινωνικούς αγώνες, και επίσης, ότι η καριέρα είναι σαν την χολέρα. Από μαθητής, μέλος της Κ.Ν.Ε. -ως το ’92, ιδρυτικό μέλος της νεολαίας ΣΥΝ, αρνητής στράτευσης και μέλος του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης. Ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ, συμμετείχα ενεργά σ’ όλες τις ευρωπαϊκές και τοπικές κινητοποιήσεις. ΣΥΡΙΖΑ σήμερα και μέλος της ΚΠΕ του Συνασπισμού. Στα ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης μυήθηκα ως μέλος της δημοτικής κίνησης "Θεσσαλονίκη των πολιτών και της οικολογίας" και μέσα από κινήσεις για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων, ενάντια στην υποθαλάσσια, τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, για την σχολική στέγη και βασικά στην ανοιχτή συνέλευση και τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της γειτονιάς (E' διαμέρισμα) για τα ζητήματα της καθημερινότητας στην πόλη. Τα προσωπικά μου εξακολουθούν να είναι προσωπικά μου και δεν τα εκθέτω». 

Τι συμπέρασμα εξάγει ο πολίτης - πελάτης διαβάζοντας το βιογραφικό του Νίκου Καρανίκα; Μα φυσικά το αυτονόητο: Οτι το δικό του παιδί που έχει τελειώσει πανεπιστήμιο, γνωρίζει Αγγλικά και παίζει στα δάχτυλα το Facebook, πρέπει να διοριστεί τουλάχιστον σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα. Σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να συγχωρήσει τον Αλέξη Τσίπρα που διορίζει τους άλλους και δεν διορίζει το παιδί του - όπως τιμώρησε το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία όταν σταμάτησαν τους μαζικούς διορισμούς στο Δημόσιο. 

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Τους διορισμούς συγγενών, φίλων και πελατών στο Δημόσιο δεν τους ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Ανεξάρτητων Ελλήνων. Διορισμούς ανάξιων και μάλιστα σε υψηλόβαθμες κυβερνητικές θέσεις έκαναν όλες οι κυβερνήσεις. Απλώς πριν δεν υπήρχε η “Διαύγεια” για να μαθαίνουμε όλους τους διορισμένους, οι οποίοι συχνά ήταν τόσο ανίκανοι που δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ούτε... προφίλ στο Facebook. Αναζητήστε στα κοινωνικά δίκτυα τα προφίλ των συνεργατών των πρώην πρωθυπουργών και υπουργούν, και θα διαπιστώσετε ότι είναι πιο αναλφάβητοι ψηφιακά από το Νίκο Καρανίκα. Τουλάχιστον ο Καρανίκας μπορεί να διαχειριστεί το λογαριασμό του στο Facebook και να γράφει ύμνους στον ΣΥΡΙΖΑ. Πολλοί από τους προηγούμενους δεν μπορούσαν να κάνουν ούτε καν αυτό που έκανε με επιτυχία ο άνθρωπος που κάνει καριέρα γράφοντας στο βιογραφικό του ότι «η καριέρα είναι χολέρα».

Η ανικανότητα των προηγούμενων φυσικά δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την πρόσληψη όσων έχουν λογαριασμό στο Facebook. Δυστυχώς όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δικαιώνουν όσους τους κατάγγελλαν προεκλογικά ότι λειτουργούν ως οπισθοφυλακή του μετεμφυλιακού κράτους της Δεξιάς. Την ίδια ακριβώς ανάγνωση έκαναν και οι πολίτες - πελάτες που εγκατέλειψαν μαζικά το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία αναζητώντας διορισμό από το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υποσχόταν να σκίσει το μνημόνιο ώστε να επιστρέψουμε στον... παλιό καλό καιρό. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε αντιληφθεί ή δεν ήθελε να πιστέψει ότι δεν υπήρχαν χρήματα για νέους διορισμούς. Το ίδιο ακριβώς... δεν πιστεύουν ακόμα και σήμερα όσοι θα εγκαταλείψουν στις επόμενες εκλογές τον ΣΥΡΙΖΑ για να ψηφίσουν οποιοδήποτε κόμμα αφήσει υποσχέσεις για μαζικούς διορισμούς. 

Πόσοι Ελληνες πιστεύουν στην αξιοκρατία και δεν θέλουν να διορίσουν το παιδί τους στο Δημόσιο από το παράθυρο ή να καταλάβουν οι ίδιοι μια θέση που δεν την αξίζουν; Σίγουρα είναι πολύ λιγότεροι από τους πελάτες - πολίτες. Κι ακόμα λιγότεροι απ' όσους δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα ότι η αναξιοκρατία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία. Από εκεί και πέρα είναι δύσκολο να αλλάξουν, -και μάλιστα σε περίοδο ύφεσης- οι κατεστημένες νοοτροπίες ώστε να γίνουν οι Ελληνες... καπιταλιστές και να προσλάβουν το παιδί του γείτονα επειδή έχει περισσότερα προσόντα από το δικό τους παιδί. Οπως φαίνεται, πρώτα θα καταρρεύσει πλήρως η ελληνική οικονομία  και μετά θα αντιληφθεί ο μέσος Ελληνας ότι το παιδί του δεν ήταν κατάλληλο για τη θέση που το προόριζε κι ότι θα ήταν προτιμότερο να του εξασφαλίσει ένα εισόδημα, όπως κάνουν οι καπιταλιστές στον ανεπτυγμένο κόσμο, διορίζοντας ικανούς διευθυντές στις εταιρείες τους και αφήνοντας προνομιούχες μετοχές στις κόρες και τους γιους τους. 

Μέχρι τότε ο μέσος Ελληνας θα εξακολουθεί να πιστεύει ότι η ζωή τον αδίκησε επειδή δεν έγινε σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα - και φυσικά δεν θα του περνάει καν απ' το μυαλό ότι οι σύμβουλοι του Αμερικανού Προέδρου έχουν περισσότερα προσόντα από αυτόν. 

Η κουκουβάγια δεν πιστεύει μόνο ότι έχει τα ομορφότερα παιδιά. Πιστεύει ότι η ίδια είναι το ομορφότερο πουλί του κόσμου κι ότι ο κάθε Νίκος Καρανίκας είναι ικανός και άξιος σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2016 13:36