Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017 21:33

Αλλαγή πλεύσης για ουσιαστικές βελτιώσεις στους δρόμους

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αλλαγή πλεύσης για ουσιαστικές βελτιώσεις στους δρόμους

Τις παθογένειες στα έργα του οδικού δικτύου της Μεσσηνίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου κατήγγειλε την περασμένη εβδομάδα, σε παρέμβασή του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στιγμάτισε το γεγονός ότι η περιφερειακή αρχή προχωράει σε προγραμματικές συμβάσεις με δήμους, για την υλοποίηση έργων σε δημοτικούς δρόμους με κριτήρια αδιαφανή, χωρίς ιεράρχηση και τεκμηρίωση εξυπηρετώντας πελατειακούς, κομματικούς και ιδιοτελείς σκοπούς. 

Από την άλλη, η περιφερειακή αρχή ετοιμάζεται στο Περιφερειακό Συμβούλιο, -όταν θα πετύχει την πολυπόθητη απαρτία-, να ζητήσει έργα 60 εκ. ευρώ, γενικόλογα και αόριστα, από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, για ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2017. Στη γενικόλογη και αόριστη εισήγηση της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας αναφέρεται ότι θα προταθούν έργα για: Συντήρηση - βελτίωση οδικού δικτύου, συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων, εγγειοβελτιωτικά - αρδευτικά έργα, αντιπλημμυρικά έργα, δράσεις - ενέργειες πολιτικής προστασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου, μελέτες τεχνικών έργων.

Οσον αφορά τη συντήρηση - βελτίωση του οδικού δικτύου, θα γίνουν κατατμήσεις για ασφαλτοστρώσεις και για κάποιες επενδυμένες τάφρους, 600.000 ευρώ για εθνικούς δρόμους και 245.000 ευρώ για επαρχιακούς. Τακτική που δε θα έχει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα στη βελτίωση των προβληματικών δρόμων.

Δε θα ήταν πιο συνετό να συγκεντρωθεί ένα ποσό 2 - 2,5 εκ. ευρώ και να γίνει κάποια ουσιαστική βελτίωση σαν και αυτή που έγινε στο δρόμο της Μάνης, στο Σωτηριάνικα - γέφυρα Κοσκάραγας, από το Γ’ ΚΠΣ; Φέτος σε αυτό το δρόμο και του χρόνου, για παράδειγμα, στην 7η επαρχιακή, στο Μεσσήνη - Εύα. Γιατί κάποια μεγαλόπνοα σχέδια για έργα - σημαίες έχουν ξεχαστεί και δεν πρόκειται να γίνουν ούτε με το νέο ΕΣΠΑ, έως το 2022. Αυτό δεν πρέπει να προβληματίσει και να οδηγήσει σε αλλαγή πλεύσης; Αν χαθεί και αυτή η ευκαιρία από το φετινό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, οι προβληματικοί κι επικίνδυνοι δρόμοι θα είναι η πραγματικότητα και για τα επόμενα χρόνια.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017 18:21

NEWSLETTER