Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2018 17:03

Μάδημα της μαργαρίτας για το στρατόπεδο της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μάδημα της μαργαρίτας για το στρατόπεδο της Καλαμάτας

“Υπάρχει ελπίδα για το στρατόπεδο Παπαφλέσσα” είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης του Δήμου Καλαμάτας, η οποία βασίζεται στην απάντηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου στον βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη για τη λειτουργία του ΚΕΕΜ στη Σπάρτη.

Στην απάντηση πάντως μεταξύ άλλων σημειώνεται: “Ειδικότερα αναφορικά με τη χρήση του στρατοπέδου «Κωνσταντίνος Δαβάκης», όπως και των λοιπών υποδομών του Στρατού Ξηράς στις οποίες αναφέρεστε, εντάσσονται στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία μελετάται την παρούσα περίοδο, χωρίς επαναλαμβάνω να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις”.

Από το παραπάνω λοιπόν ο Δήμος Καλαμάτας συμπεραίνει ότι υπάρχουν ακόμα ελπίδες να παραμείνει σε λειτουργία το στρατόπεδο “Παπαφλέσσα”, όπου στεγάζεται το 9ο Σύνταγμα Πεζικού και η 77 Μονάδα Επιστράτευσης. Με βάση τη διατύπωση πάντως, περισσότερο φαίνεται ότι δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις για την από δω και πέρα χρήση του χώρου των στρατοπέδων και όχι για το αν θα παραμείνουν εκεί στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Το γεγονός πάντως ότι ο Δήμος Καλαμάτας έσπευσε όχι μόνο να κοινοποιήσει αυτή την απάντηση, αλλά και να την ερμηνεύσει, δείχνει είτε ότι έχουν “εσωτερική πληροφόρηση” που να δίνει ακόμα ζωή στο στρατόπεδο στην πόλη είτε ότι ακόμα δεν έχουν μπει σε διαδικασία μελέτης για πρόταση αξιοποίησης μετά τις σχετικές ανακοινώσεις - προθέσεις της κυβέρνησης.

Από την άλλη αν ισχύει το πρώτο και όντως η ερμηνεία της απάντησης Καμμένου αποδειχθεί βάσιμη, τότε προκύπτει ότι το διεθνές κέντρο εκπαίδευσης πιλότων που εξαγγέλθηκε ως αντιστάθμισμα για την πόλη της Καλαμάτας στο πλαίσιο αναβάθμισης της 120 ΠΕΑ, είναι προφανώς είτε σχέδιο επί χάρτου, είτε απλώς... φούμαρα.

Προσωπικά εκτιμώ ότι το στρατόπεδο στην Καλαμάτα μετράει απλώς λίγες ακόμα εβδομάδες, εκτός κι αν ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του ΓΕΣ παγώσει σε ενδεχόμενο εκλογών. Το σίγουρο είναι ότι όσο πιο σύντομα υπάρξουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις για τα πλάνα αξιοποίησης των χώρων των στρατοπέδων της ενδοχώρας, τόσο πιο άμεσα θα ξεκαθαρίσει η εικόνα και δεν θα χρειάζεται ο καθένας να κάνει τις δικές του ερμηνείες με βάση τα θέλω και τα συμφέροντά του. Και θα σταματήσει το “θα κλείσει - δεν θα κλείσει”.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2018 14:56
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Καρναβάλια... Βραβεύσεις και άλλα τινά »

NEWSLETTER