Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 18:30

Οταν το ποδήλατο γίνεται δημόσιος κίνδυνος

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Οταν το ποδήλατο γίνεται δημόσιος κίνδυνος

Για τις όμορφες εικόνες, που δημιουργεί η χρήση του ποδηλάτου έχουν γραφτεί κατά καιρούς αρκετά.

Τέτοιες εικόνες μπορεί κάποιος όλο και πιο συχνά να δει περιδιαβαίνοντας την Καλαμάτα. Πολλές φορές μάλιστα ακούμε κάποιους να κάνουν λόγο για “ποδηλατική κουλτούρα”, κάτι που φυσικά είναι απαραίτητο να αναπτυχθεί για να μπορέσουν οι ποδηλάτες να συνυπάρξουν τόσο με τους υπόλοιπους οδηγούς, όσο και με τους πεζούς.

Δυστυχώς όμως δεν αρκεί κάποιος να ξέρει να κάνει ποδήλατο και να αγοράζει ένα, για να είναι ικανός να βγει στο δρόμο με αυτό και να το χρησιμοποιήσει ουσιαστικά ως μέσο μεταφοράς σε ένα αστικό περιβάλλον.

Αν παρατηρήσεις λοιπόν ορισμένους ποδηλάτες στην Καλαμάτα, θα αναρωτηθείς αν τελικά ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας ισχύει και για αυτούς ή μόνο για τα μηχανοκίνητα οχήματα. Πάρα πολλές φορές σε κεντρικές ή και μικρότερες διασταυρώσεις οδηγοί ποδηλάτων επιλέγουν να περάσουν “άκοποι” το STOP, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για σοβαρά ατυχήματα. Σε κάποιες περιπτώσεις στρέφουν απλώς το κεφάλι προς τον κάθετο δρόμο την ώρα που διασχίζουν τη διασταύρωση, χωρίς να διανοηθούν να σταματήσουν, ενώ δεν λείπουν και αυτοί που περνούν χωρίς καν να τους απασχολήσει τίποτα. Oλο αυτό φυσικά μέχρι να παρασυρθούν από κάποιο όχημα και εκτός από τους ίδιους να πάρουν στον λαιμό τους και κάποιον άλλον οδηγό, που όσο και αν προσέχει ελάχιστα είναι τα περιθώρια αντίδρασής του.

Θα πει κάποιος τώρα, τι μας λες ρε φίλε; Οι ποδηλάτες σού φταίνε, δεν κοιτάς την κυκλοφοριακή ζούγκλα που επικρατεί τριγύρω... Υποτίθεται όμως ότι η ποδηλατική κουλτούρα, που λέγαμε και παραπάνω, εμπεριέχει έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, που σέβεται τόσο το περιβάλλον όσο και τους υπόλοιπους πολίτες. Μία πιο αρμονική συνύπαρξη στο αστικό, και όχι μόνο, περιβάλλον.

Τα παραπάνω προφανώς και δεν αφορούν το σύνολο των ποδηλατών, αλλά μία, όχι και τόσο αμελητέα, μερίδα αυτών, που φθάνει κάποιες φορές για να χαλάσει τη γενικότερη εικόνα.

Θέλουμε περισσότερους πεζόδρομους και ποδηλατόδρομους για να γίνουν οι πόλεις πιο ανθρώπινες. Αλλά όλο αυτό θα πρέπει να συνοδεύεται και από τις ανάλογες συμπεριφορές.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 17:21

NEWSLETTER