Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 15:11

RouteLab: Οχι τυχαία η Καλαμάτα και το Μέγαρο Χορού

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
RouteLab: Οχι τυχαία η Καλαμάτα και το Μέγαρο Χορού

 

Το 1ο RouteLab ολοκληρώθηκε, αλλά ήταν μόνο η αρχή, καθώς το ταξίδι θα συνεχιστεί και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, με σκοπό να υπάρξει μεταφορά γνώσης και ερέθισμα για γόνιμο διάλογο στις τοπικές κοινωνίες.

Πρώτος σταθμός της διοργάνωσης ήταν η Καλαμάτα και αυτό μόνο τυχαίο δεν ήταν, αλλά ενδεικτικό της δυναμικής που έχει η μεσσηνιακή πρωτεύουσα και της ανοδικής πορείας των τελευταίων ετών. Οι αναπτυξιακές προοπτικές που υπάρχουν, σε συνδυασμό με τα αξιόλογα παραδείγματα καλών πρακτικών από την περιοχή της Μεσσηνίας ήταν αυτά που οδήγησαν τα επιτελεία του Ionian και την “Ε” να ξεκινήσουν αυτή την προσπάθεια από εδώ.

Σειρά το επόμενο διάστημα έχουν κι άλλες περιοχές της Πελοποννήσου και σύντομα θα μπορούν να ανακοινωθούν πολύ περισσότερα γύρω από όλη αυτή την προσπάθεια, που από κοινού οργανώνεται.

Τυχαία όμως δεν ήταν και η επιλογή του Μεγάρου Χορού, ως χώρου φιλοξενίας του 1ου RouteLab. Το συγκεκριμένο εμβληματικό για την Καλαμάτα κτήριο επελέγη σε μία προσπάθεια να ανοίξει για το κοινό πέραν των σημαντικών μεν, λίγων δε πολιτιστικών δρωμένων. Αλλωστε από τα εκατοντάδες άτομα που έδωσαν το “παρών” στο RouteLab, δεν ήταν λίγοι αυτοί που επισκέπτονταν για πρώτη φορά τους χώρους του Μεγάρου, καίτοι Καλαματιανοί.

Η πόλη σαφώς έχει ανάγκη ένα ανοιχτό Μέγαρο, που δεν θα είναι σύμβολο ελίτ, αλλά χώρος ποιοτικών δρωμένων που έχουν να δώσουν κάτι στο κοινό της μεσσηνιακής πρωτεύουσας και όχι μόνο.

Τέλος για το θέμα που άνοιξε διά στόματος υφυπουργού Ανάπτυξης Χρίστου Δήμα κατά τη διάρκεια του φόρουμ του RouteLab, για την ανάγκη ενιαίας Πελοποννήσου, θα έχουμε να πούμε αρκετά το επόμενο διάστημα, καθώς πρόκειται για ένα αναγκαίο βήμα και μία ιστορική αποκατάσταση, που μπορεί να δώσει δυναμική σε όλη την περιοχή με βάση τρία δυνατά και διεθνώς αναγνωρισμένα brands, Αρχαία Ολυμπία - Σπάρτη - Καλαμάτα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 15:10

NEWSLETTER