Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 13:10

Να δοθεί τέλος στη γελοιοποίηση του Δημοτικού Συμβουλίου

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

 

Το... τερμάτισαν προχθές το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.

Μιλάμε για σκηνές γελοιοποίησης και εξευτελισμού της συνεδρίασης του κορυφαίου τοπικού θεσμικού οργάνου, που έχει ως αποστολή τη διαβούλευση, τη δημοκρατική λειτουργία για την προάσπιση των συμφερόντων των πολιτών και την προώθηση των ζητημάτων του δήμου.

Την αφορμή για την πυροδότηση του κλίματος έδωσε η προβοκατόρικη ερώτηση - παρέμβαση του συμβούλου Δημήτρη Κουκούτση, για τα εργασιακά προβλήματα και τις καθυστερήσεις στη μισθοδοσία των εργαζομένων στην εφημερίδα “Αυγή” και το ραδιόφωνο “στο Κόκκινο” του ΣΥΡΙΖΑ και για να υπάρχει σφαιρική επίθεση στην Αριστερά, έκανε αναφορά και στον 902, του ΚΚΕ. Θέλησε, προφανώς, να πάρει ρεβάνς για τις επιθέσεις που έχει δεχθεί στο παρελθόν για τη σχέση του με τη Χρυσή Αυγή και το γεγονός πως είναι κατηγορούμενος μαζί με άλλα στελέχη του ακροδεξιού κόμματος.

Πρακτικές και τακτικές που δεν έχουν καμία σχέση με τη λειτουργία και την αποστολή του Δημοτικού Συμβουλίου και τη μεγαλύτερη ευθύνη είχε ο πρόεδρος του Σώματος που δεν επιβλήθηκε, δεν έδωσε τέλος και δεν καταδίκασε την προβοκατόρικη συμπεριφορά.

Οι σκηνές που ακολούθησαν, δεν τιμούν κανέναν από τους πρωταγωνιστές τους, που έχασαν την ψυχραιμία τους κι έδωσαν ρεσιτάλ με φωνές, απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, λεονταρισμούς και ύβρεις.

Το ευτύχημα είναι ότι οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δεν καλύπτονται τηλεοπτικά. Γιατί αν καλύπτονταν, είτε οι δημότες θα έκοβαν τα χέρια τους για τα πρόσωπα που ψήφισαν, είτε άλλοι δεν θα άλλαζαν κανάλι ή σάιτ, για να απολαύσουν το... θέατρο του παραλόγου και να ανεβάσουν τη θεαματικότητα στα ύψη.

Η αυτοσυγκράτηση, η ήπια και δημοκρατική συμπεριφορά και ο σεβασμός στη διαφορετική άποψη είναι τα αυτονόητα στοιχεία που πρέπει να χαρακτηρίζουν τους δημοτικούς συμβούλους.

Μέχρι να ψηφιστεί και να ισχύσει ο νέος κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου οφείλουν όλοι να συμπεριφέρονται με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και προσωπικές εμπάθειες. Και να δοθεί ένα τέλος σ’ αυτή τη βιομηχανία - κωμωδία με τις δεκάδες ερωτήσεις, γιατί όπως σωστά επεσήμανε ο σύμβουλος Δημήτρης Μπάκας, “δεν πάει άλλο αυτό το πράγμα”.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 12:42