Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 20:20

Ναυαρίνου: Το φετινό πείραμα να αξιοποιηθεί για του χρόνου

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Οι διαμαρτυρίες για όσα συμβαίνουν τις βραδινές ώρες στην οδό Ναυαρίνου στην Καλαμάτα συνεχίζονται σε διάφορα μέτωπα, με πιο πρόσφατο την ανακοίνωση 7 επαγγελματιών της παραλιακής ζώνης, που ζητούν άρση των μέτρων.

Στη δημοτική αρχή φαίνεται ότι εδώ και μέρες έχουν λάβει το μήνυμα πως κάτι δεν πάει καλά και με τον έναν ή τον άλλον τρόπο φαίνεται ότι επεξεργάζονται τροποποίηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Οπως είχαμε γράψει εδώ και αρκετές εβδομάδες σε αυτήν εδώ τη στήλη, σε κάθε περίπτωση οι φετινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα είχαν σε μεγάλο βαθμό πειραματικό χαρακτήρα. Το πείραμα όμως μέχρι στιγμής φαίνεται ότι δεν πάει καλά και σε συνδυασμό με το ήδη τεταμένο κλίμα της αγοράς λόγω κορονοϊού, τα δεδομένα επιδεινώνονται.

Οπως κι αν εξελιχθούν όμως για το υπόλοιπο του καλοκαιριού (θα ισχύσουν έως 15 Σεπτεμβρίου) οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Ναυαρίνου, η δημοτική αρχή θα πρέπει από φέτος να δράσει στοχευμένα, συλλέγοντας όλα τα δεδομένα από το φετινό πείραμα, για να δουλέψει εγκαίρως όσα θα πρέπει να εφαρμόσει το επόμενο καλοκαίρι. Πρέπει δηλαδή να αξιολογήσει τα θετικά και τα αρνητικά της φετινής εικόνας, να ακούσει την άποψη των επαγγελματιών, αλλά να ζητήσει και τις δικές τους προτάσεις για το τι πρέπει κατά την άποψή τους να γίνει, και όχι μόνο τι να μην γίνει!

Κοινός τόπος στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι ότι πρέπει να γίνουν σημαντικές αλλαγές στην εικόνα και τη γενικότερη φυσιογνωμία του παραλιακού μετώπου και αυτό σίγουρα είναι στα θετικά για την πόλη. Από εκεί και πέρα αφενός θα πρέπει να καταρτιστεί μία νέα ειδική (κυκλοφοριακή και οικονομοτεχνική) μελέτη για την επόμενη ημέρα του παραλιακού μετώπου, που θα πατάει πάνω στους στόχους και στο πλάνο που η Καλαμάτα θα θέσει για τα επόμενα χρόνια.

Μπορεί τα πειράματα σαν το φετινό και τα αντίστοιχα παλαιότερα της προηγούμενης δημοτικής αρχής να είναι βραχυπρόθεσμα και ουσιαστικά να σκοπεύουν “να βγάλουμε και τη φετινή σεζόν”, αλλά οι πραγματικές και ουσιώδεις αλλαγές στην Παραλία πρέπει να βλέπουν στο απώτερο μέλλον.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 15:02