Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2020 15:03

Καινοτομία και... εμπειρία

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Καινοτομία και... εμπειρία

 

Ανοιχτά υπέρ της δημιουργίας ενός υπαίθριου μουσείου στην Αρχαία Μεσσήνη, αντί ενός “μπετονένιου τεράστιου μουσείου, που θα το καρφώσουμε μέσα στη φύση” τάχθηκε ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης.

Ο “πατέρας” της Αρχαίας Μεσσήνης επεσήμανε ότι είναι προτιμότερο πλέον να ακολουθηθεί η σύγχρονη τάση, για ανοιχτό εκθεσιακό χώρο, παρά να επιμένουμε στη δημιουργία ενός ακόμα κτηριακού συγκροτήματος. “Αυτή είναι η άποψή μου, έτσι πρέπει να προχωρήσουμε, χωρίς να ξοδεύουμε εκατομμύρια και χωρίς να χαλάμε το περιβάλλον” τόνισε ο κ. Θέμελης - αναφερόμενος παράλληλα στην προσπάθεια που κάνει για δημιουργία στεγάστρων στο Στάδιο και στο Ιερό της Ισιδος, για τη φιλοξενία και περιοδικών εκθέσεων.

Η πρόταση του Πέτρου Θέμελη για τη δημιουργία υπαίθριου μουσείου είναι σίγουρα πιο κοντά στο πνεύμα της εποχής και αποδεικνύει ότι πολλές φορές η έννοια της καινοτομίας δεν πάει υποχρεωτικά με τη νεαρή ηλικία, αλλά μπορεί να “δέσει” πολύ καλά με την εμπειρία.

Ετσι έρχεται σήμερα ο 84χρονος Πέτρος Θέμελης να προχωρήσει σε μια πρόταση που και καινοτόμος είναι για τα τοπικά δεδομένα και εξασφαλίζει παράλληλα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη.

Μπορεί να έχουν χαθεί αρκετά χρόνια, αλλά ίσως έχει έρθει η ώρα να προχωρήσουμε με ευελιξία στην περαιτέρω ανάδειξη της Αρχαίας Μεσσήνης με τον τρόπο που... υπογράφει ο καθηγητής.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2020 15:06

NEWSLETTER