Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2020 12:02

Διακομματική συνεργασία μπροστά σε κοινούς στόχους

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες γύρω από την υπόθεση της Αδριατικής Οδού και ιδιαίτερα των εν Ελλάδι εκκρεμών τμημάτων του Δυτικού Άξονα.

Οι παρεμβάσεις τόσο των τριών εμπλεκομένων περιφερειαρχών, όσο και ευρωβουλευτών μέσω των ρεπορτάζ της “Ε”, καταδεικνύουν ότι οι συνθήκες για το μεγάλο αυτό έργο έχουν πιθανόν ωριμάσει και αυτό θα βοηθήσει πραγματικά στη συγκρότηση μετώπου διεκδίκησης της υλοποίησης του έργου τα επόμενα χρόνια.

Εκ μέρους των περιφερειαρχών και με βάση τα λεγόμενά τους, κρίνεται σίγουρο ότι όλοι τους πλέον συντάσσονται προς την κατεύθυνση ολοκλήρωσης του έργου, που θα ενώσει τη Νότια Ελλάδα με τα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη. Αλλά και από την πλευρά των ευρωβουλευτών, παρά τις όποιες πολιτικές ενστάσεις ή διαφωνίες, κοινός τόπος φαίνεται ότι είναι η αναγκαιότητα προώθησης του έργου μέσω συντονισμένων ενεργειών.

Χαρακτηριστικά στην “Ελευθερία Σαββατοκύριακο” η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη δήλωσε μεταξύ άλλων:

“Προτείνω να αναλάβουμε συντονισμένη πρωτοβουλία σε εθνικό, περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να διευρύνουμε την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση της Αδριατικής Οδού. Από την πλευρά μου στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ετοιμάζω επιστολή και παρέμβαση, ώστε να θέσω όχι μόνο το ζήτημα της άμεσης ολοκλήρωσης του έργου, αλλά και της προοπτικής ένταξής του στην πέμπτη λίστα των Έργων Κοινού Ενδιαφέροντος (5th list Projects of Common Interest), με στόχο τη βιώσιμη αναβάθμισή του σύμφωνα με τις προτεραιότητες του ευρωπαϊκού Green Deal”.

Είναι σαφές ότι μπροστά σε έργα τέτοιου βεληνεκούς και με προφανή οικονομικά οφέλη για τουλάχιστον τρεις Περιφέρειες της χώρας, δεν πρέπει οι όποιες θεμιτές πολιτικές αντιπαραθέσεις να σταθούν εμπόδιο στον κοινό στόχο. Θα είχε λοιπόν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να υπάρξει επίσημη διακομματική στάση γύρω από ένα τόσο σημαντικό έργο, η οποία θα βασίζεται είτε πάνω στην ενδιαφέρουσα πρόταση της κ. Σπυράκη, είτε σε οποιαδήποτε άλλη τεκμηριωμένη βάση, που θα μπορεί να εξασφαλίσει καλά αποτελέσματα.
Και ας μην ξεχνάμε ότι η Αδριατική Οδός διέρχεται από 7 χώρες (Ελλάδα, Αλβανία, Μαυροβούνιο, Κροατία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Σλοβενία και Ιταλία), 4 εκ των οποίων ανήκουν στην Ε.Ε. (Ελλάδα, Κροατία, Σλοβενία, Ιταλία) και σίγουρα μία κοινή προσπάθεια ευρωβουλευτών από αυτές μόνο ενισχυτικά θα μπορούσε να λειτουργήσει για το σύνολο του έργου.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2020 15:52