Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021 12:06

Η αλήθεια για τη θετική έκβαση των αρχαίων της Υπαπαντής

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η αλήθεια για τη θετική έκβαση των αρχαίων της Υπαπαντής

“Ολα αυτά ήταν πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής, χάρις σε αυτήν φθάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα”, υποστήριξε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος για τη θετική γνωμοδότηση του ΚΑΣ προς το υπουργείο Πολιτισμού για τη σωστική ανασκαφή των αρχαίων της Υπαπαντής.

Επειδή η συγκεκριμένη άποψη δεν έχει σχέση με την αλήθεια και προκαλεί αντιδράσεις, οφείλω να αποκαταστήσω τα πράγματα, όπως τα έζησα και τα παρουσίασα μέσα από τα ρεπορτάζ το καλοκαίρι και το Σεπτέμβριο του 2020.
Δεν θα πω ότι η δημοτική αρχή σύρθηκε από τα γεγονότα και τις εξελίξεις ή αφουγκράστηκε μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας, φορέων, προσώπων, προσωπικοτήτων και των μειοψηφιών, που είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα. Η δημοτική αρχή έβαλε το δικό της λιθαράκι στο σημαντικό ζήτημα των αρχαίων της Υπαπαντής και θα πιστωθεί την όποια θετική κατάληξη.
Η θετική εξέλιξη στο ΚΑΣ είναι επιτυχία της πόλης, του λαού της Καλαμάτας που πίστεψε και αγωνίστηκε. Είναι επιτυχία (έβαλαν το ξεχωριστό λιθαράκι): Της κίνησης “Σώστε τα αρχαία της Υπαπαντής”. Του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, που κατέρριψε το μύθο της αντίθεσης της Εκκλησίας. Του καθηγητή Αρχαιολογίας Πέτρου Θέμελη, που έδωσε απάντηση σ’ αυτούς που ήθελαν τη γνώμη των ειδικών. Του πρώην δημάρχου και πρώην υπουργού Πολιτισμού Σταύρου Μπένου. Του πρώην δημάρχου Γιώργου Κουτσούλη. Του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση. Του Συμβουλίου της Κοινότητας Καλαμάτας. Του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, του Αγγελου Χρονά περιφερειακού συμβούλου της παράταξης Νίκα, των Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ. Των μειοψηφιών που έφεραν το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, την ώρα που ο δήμαρχος τις προκαλούσε να φέρουν νέα στοιχεία.
Τα νέα στοιχεία τα έφερε η διευθύντρια Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας Ευαγγελία Μηλίτση, που αποκάλυψε τη θέση των αρχαίων και ότι δεν καταχώθηκαν από την υπηρεσία, αλλά μπαζώθηκαν από τον εργολάβο. Ελπίζουμε η επιστημονική άποψη μετά τη σωστική ανασκαφή, να είναι η ανάδειξη των αρχαίων, για να μάθουμε και να μάθουν και οι επόμενες γενιές την ιστορία της πόλης.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021 09:57

NEWSLETTER