Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021 12:29

Ευθύνονται... οι μανάδες του Καφαντάρη και του Γιαννόπουλου

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ευθύνονται... οι μανάδες του Καφαντάρη και του Γιαννόπουλου


Σύμφωνα με το χθεσινό ρεπορτάζ της “Ε”: Πανηγυρική ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη «Νέα Πελοπόννησος» για την αθώωση του Πέτρου Τατούλη από τον Αρειο Πάγο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ανώτατο δικαστήριο έκρινε ότι “ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου δεν είχε αρμοδιότητες προσωρινής διαχείρισης των αστικών αποβλήτων κι επομένως άδικα και μη νόμιμα κατηγορήθηκε και καταδικάσθηκε για τη μετατροπή του χώρου του δεματοποιητή της Πύλου σε χώρο ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων”.
Δεν έχω την πρόθεση να κρίνω δικαστική απόφαση και μάλιστα του Αρείου Πάγου. Ομως, για τις υποθέσεις των σκουπιδιών και ιδιαίτερα για τη συγκεκριμένη της Πύλου, υπάρχει η άποψη και το κριτήριο της κοινωνίας, το κοινό περί δικαίου αίσθημα.
Να υπενθυμίσω ότι αρχικά ο τότε περιφερειάρχης και ο τότε δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης που ήταν κατηγορούμενοι για τη φωτιά στον ΧΑΔΑ της Πύλου στον Αγιο Νικόλαο, τον Ιούνιο του 2014, και ευρύτερα για περιβαλλοντικές παραβάσεις στην περιοχή, είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα, στις 15 Ιουνίου 2018, σε 2 χρόνια φυλάκιση με 3ετή αναστολή. Στο Εφετείο, στις 21 Φεβρουαρίου 2020, ως τέως πλέον, καταδικάστηκαν σε 1 χρόνο με αναστολή.
Με βάση το ρεπορτάζ της “Ε”, στην πρώτη δίκη ο Δ. Καφαντάρης υποστήριξε ότι ο δήμος ήταν αναρμόδιος για τη δεματοποίηση των σκουπιδιών, ότι είχε στείλει σειρά εγγράφων σε κάθε υπεύθυνο, και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, για να φύγουν τα δέματα, αλλά δεν πήρε καμία απάντηση από κανένα φορέα. Ο Π. Τατούλης επέμεινε ότι “δεν είχαμε καμία αρμοδιότητα. Την ευθύνη είχαν ο ΦΟΔΣΑ και οι δήμοι”.
Μετά την πρόταση του εισαγγελέα να κηρυχθούν αθώοι, ο μηνυτής και πολιτικός ενάγων, δικηγόρος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, στην αγόρευσή του παρατήρησε ότι “κάποιος είναι αρμόδιος. Είναι και οι δύο αρμόδιοι, με βάση την προγραμματική σύμβαση για τον δεματοποιητή” και ζήτησε από “το δικαστήριο να πει ποιος είναι αρμόδιος”. Μάλιστα, επεσήμανε ότι “αν δεν ευθύνεται κανείς, ευθύνονται η μάνα μου που βγάζει τα σκουπίδια στη Γιάλοβα και η μάνα του κ. Καφαντάρη που τα βγάζει στο Ρωμανού”.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021 10:00

NEWSLETTER