Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 18:30

Την ασυνέπεια της Πολιτείας οι πολίτες την πληρώνουν

Γράφτηκε από τον

Την ασυνέπεια της Πολιτείας οι πολίτες την πληρώνουν

Εργο ανακαίνισης χώρων υγιεινής (WC) στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, προϋπολογισμού 74.335 ευρώ.

Υλοποιείται με ποσό σύμβασης 38.289,95 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2018. Η συμβατική του προθεσμία ήταν 90 ημερολογιακές ημέρες, με λήξη στις 5 Σεπτεμβρίου 2019. Σήμερα στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου πάει για την 4η παράταση, για να τελειώσει μέχρι τις 30 Μαρτίου, 18,5 μήνες μετά!

Στην εισήγησή της η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών σημειώνει: “Εχουν εγκριθεί μέχρι σήμερα 4 λογαριασμοί συνολικού ποσού 20.860,68 ευρώ, εκ των οποίων ο τέταρτος ποσού 5.825,06 ευρώ έχει εγκριθεί από την υπηρεσία μας και έχει αποσταλεί στη ΓΓΑ από τις 12-10-2020. Μέχρι σήμερα δεν γίνει δυνατή η εξόφλησή του, καθόσον δεν μας έχει αποσταλεί η αντίστοιχη χρηματοδότηση. Ο ανάδοχος δεν έχει προβεί σε αίτηση διακοπής εργασιών, παρότι ο νόμος του δίνει το δικαίωμα. Σημειώνουμε ότι τα προβλήματα στη ροή χρηματοδότησης εμφανίστηκαν από την έναρξη του έργου και ήταν η αιτία δύο μακροχρόνιων διακοπών στην εκτέλεσή του”.
Ανακατασκευή Δημοτικού Σχολείου Πεταλιδίου που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Εργο 4-5 μηνών που έπρεπε να ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο - Οκτώβριο του 2019. Οι εργασίες έχουν σταματήσει εδώ και μήνες, για τον ίδιο λόγο. Τα παιδιά εξακολουθούν να κάνουν μάθημα στους ακατάλληλους χώρους των αποθηκών του ΑΣΟ.
Πολιτεία αδιάφορη, κατώτερη των περιστάσεων, ανίκανη να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Η πανδημία και οι συνέπειες δεν μπορούν να αποτελέσουν δικαιολογία. Και τα δύο έργα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί το φθινόπωρο του 2019!
Ευτυχώς που η ανακατασκευή και η ολοκλήρωση του πολύπαθου τμήματος του αυτοκινητόδρομου Παραδείσια - Τσακώνα κατάφερε να επανενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Ευτυχώς που το Καλαμάτα - Ριζόμυλος, η παραλιακή χάραξη, δεν υλοποιήθηκε από το ΠΔΕ, γιατί δεν θα γινόταν ποτέ.
Η Πολιτεία, με οποιαδήποτε κυβέρνηση, οφείλει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της. Γιατί την ασυνέπεια η κοινωνία την πληρώνει, οι μαθητές, οι αθλούμενοι και οι ΑμεΑ.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 11:22