Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2021 21:44

Η χειρότερη περίοδος στη Μεσσηνία από την αρχή της πανδημίας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

 

Γράφει ο Δημήτρης Πλεμμένος

Τη δυσκολότερη περίοδο από την έναρξη της πανδημίας διανύει τις τελευταίες εβδομάδες η Μεσσηνία. Μπορεί να είχαμε συνηθίσει όλο το προηγούμενο διάστημα να λέμε ότι “καλά την έχουμε βγάλει σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας” -βασισμένοι πάντα στους χαμηλούς αριθμούς κρουσμάτων- ωστόσο από τις αρχές Ιουλίου έχουμε… αλλάξει πίστα.

Οχι μόνο οι αριθμοί των ημερήσιων κρουσμάτων είναι μεγάλοι, αλλά έγινε κι αυτό που συζητούσαμε εδώ και μέρες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και πλέον η δυναμικότητά του για την αντιμετώπιση του κορονοϊού δεν επαρκεί, με αποτέλεσμα  ασθενείς να διακομίζονται σε γειτονικές πόλεις. Και ακόμα βρισκόμαστε στα μέσα Αυγούστου με την κινητικότητα στο φουλ, κάτι που θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες.

Και καλώς θα συνεχιστεί, αλλά κάτι η… καλοκαιρινή διάθεση, κάτι η αίσθηση ημών των εμβολιασμένων ότι ξεμπερδέψαμε, έχουν αφήσει μεγάλο περιθώριο στον κορονοϊό, που δεν χάνει την ευκαιρία να δείξει τα δόντια του! Τη χαλάρωση αυτή εύκολα μπορεί να την διακρίνει κανείς σε καθημερινή βάση. Και όλα αυτά προ των πυλών του φθινοπώρου, όπου σταδιακά οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες θα αρχίσουν να υποχωρούν.

Ας μην μένουμε απλώς στην καταγραφή της ανησυχίας μας για το επόμενο διάστημα, αλλά ας φροντίσουμε να βάλουμε τις βάσεις για όσα επιθυμούμε να έρθουν προσεχώς. Το καλοκαίρι είναι εδώ και αναμφισβήτητα, μετά και από τον γενικευμένο περιορισμό του περασμένου χειμώνα, πρέπει και μπορούμε να το απολαύσουμε με διάφορους τρόπους. Αρκεί να μην ξεχνάμε (πολίτες και επαγγελματίες) ότι υπάρχουν ορισμένα μέτρα που πρέπει να τηρούμε, με την ελπίδα ότι όλη αυτή η παρατεταμένη περιπέτεια, που έχει φέρει στέρηση ελευθεριών, θα περάσει και με τον ιό να εκφυλίζεται βοηθούντων των εμβολιασμών και της ανοσίας, που εκ των πραγμάτων σιγά-σιγά θα επιτευχθεί.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2021 21:36