Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2021 20:40

Επικίνδυνη η διάβαση στον ΟΑΕΔ και με τα φανάρια για τους πεζούς

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Του Γιάννη Σινάπη

Επιτέλους, η Περιφέρεια Πελοποννήσου ευαισθητοποιήθηκε για να άρει τη μεγάλη επικινδυνότητα της διάβασης του ΟΑΕΔ, στον παλιό εθνικό δρόμο στο Ασπρόχωμα. Πόσο ακόμα να ολιγωρήσουν οι αρμόδιες αρχές; Πόσοι ακόμα νέοι άνθρωποι να χαθούν στο συγκεκριμένο σημείο; Δεν πάει άλλο. Από το 2012 η Σχολή Μαθητείας του ΟΑΕΔ χτυπούσε τα καμπανάκια και καλούσε τις αρμόδιες αρχές να επέμβουν, για να μην θρηνήσουμε θύματα.

Εννέα και πλέον χρόνια μετά κι ενώ θρηνήσαμε την απώλεια νέων ανθρώπων, θα δοθεί λύση με την τοποθέτηση φαναριών για πεζούς. Λύση που κατά την άποψή μου δεν επαρκεί και δεν αίρει, όπως θα έπρεπε, τον κίνδυνο για νέα ατυχήματα και δυστυχήματα.

Αρχικά, δεν έχω πειστεί για ποιο λόγο δεν επελέγη η λύση της πεζογέφυρας. Ηταν το υψηλό κόστος κατασκευής ή η πολεοδομική αδυναμία, το γεγονός ότι στην ανατολική πλευρά έπεφτε σε ιδιωτικό χώρο; Απάντηση υπεύθυνη, τεκμηριωμένη, δεν δόθηκε.

Η λύση των φαναριών για τους πεζούς, με προειδοποιητικά φανάρια πριν τη διάβαση, από μόνη της δεν επαρκεί. Πολλοί οδηγοί δεν καταλαβαίνουν και δεν γνωρίζουν τη λειτουργία και τη σημασία των προειδοποιητικών φαναριών, και δεν θα μειώνουν ταχύτητα πριν την επικίνδυνη διάβαση. Απαιτούνται κι άλλα εργαλεία που θα κατανοούν και θα λαμβάνουν υπόψη τους οι οδηγοί. Αναφέρομαι σε ραντάρ καταγραφής της ταχύτητας και σε μεγάλες ενημερωτικές πινακίδες, ευδιάκριτες στους οδηγούς. Θα χρειαστεί και η παρουσία αστυνομικής δύναμης, όσο πιο συχνά γίνεται, για να υπενθυμίζει στους βιαστικούς οδηγούς ότι κινούνται σε κατοικημένη περιοχή με σχολεία όπου φοιτούν αρκετά παιδιά.

Ακόμα, με τα φανάρια για τους πεζούς δεν εξασφαλίζεται η ασφαλής είσοδος και έξοδος οχημάτων στο σημείο του ΟΑΕΔ. Ενα οδηγός, από τον ΟΑΕΔ που βρίσκεται, πώς θα στρίψει για την Καλαμάτα; Επιτόπου, πατώντας τη διπλή γραμμή; Αυτό το ζήτημα πρέπει να λυθεί. Οπως πρέπει να λυθεί και το θέμα της αριστερής στροφής όσων κινούνται στον εθνικό δρόμο, πριν και μετά τη διάβαση του ΟΑΕΔ.

Με όλες αυτές τις εκκρεμότητες, η διάβαση στον ΟΑΕΔ θα παραμένει επικίνδυνη.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2021 19:46