Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2021 22:31

Το 2022 επιτέλους ξεκινούν έργα δρόμων της Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

 

“Τα νέα δεν είναι καλά για τους δρόμους της Μεσσηνίας” έγραφα πριν από 8 μήνες, τη Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου.

Σημείωνα, μεταξύ άλλων, ότι “τα μοναδικά έργα που θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται φέτος, το καλοκαίρι εκτός απροόπτου, είναι οι δρόμοι Μεσσήνη - Λάμπαινα και Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι. Εργα που μελετήθηκαν από την εποχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, αλλά η προηγούμενη περιφερειακή αρχή δεν κατάφερε ούτε να τα δημοπρατήσει. Οπότε, και μόνο το ότι έχουν αναδόχους και θα ξεκινήσουν το 2021 είναι σπουδαία εξέλιξη. Η μόνη θετική για τον τόπο, με τον πήχη τόσο χαμηλά - καθώς άλλο ευχάριστο νέο δεν υπάρχει. Ο δρόμος Τζάνε - Καλαμάκι, ένα τμήμα ούτε 8 χιλιομέτρων στον επικίνδυνο οδικό άξονα Ριζόμυλος - Κορώνη, είναι άγνωστο πότε και… αν θα ολοκληρωθεί. Στα αζήτητα είναι και ο δρόμος Καλό Νερό - Τσακώνα, που ανήκει στα διευρωπαϊκά δίκτυα. Οπότε, σώφρον θα είναι να πιέσουμε για τον οδικό άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Μεθώνη, γιατί είναι ο μοναδικός που βρίσκεται σε διαγωνιστική διαδικασία και μπορεί να ξεκινήσει το 2022 ή το 2023. Για τους υπόλοιπους δρόμους… ένας Θεός ξέρει”.

Στο τέλος του 2021 η πραγματικότητα με διαψεύδει αρνητικά. Γιατί οι δρόμοι Μεσσήνη - Λάμπαινα και Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι δεν ξεκίνησαν φέτος. Σύμφωνα με ενημέρωση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2022.

Μέρες που είναι, που έχουμε ανάγκη από αισιοδοξία κι ελπίδα, θα αφήσω τη μιζέρια και την γκρίνια. Θα σταθώ στο γεγονός ότι επιτέλους, μετά από χρόνια, πάνε να ξεκινήσουν δύο σημαντικοί δρόμοι της Μεσσηνίας, προϋπολογισμού 28,6 εκ. ευρώ.

Το πρώτο τρίμηνο του 2022 είναι πιθανό να υπάρχει ανάδοχος για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη. Αντε να δημοπρατηθεί και το Λάμπαινα - Αρχαία Μεσσήνη και να δρομολογηθεί κι η παράκαμψη Κάμπου - Σταυροπηγίου. Και να δοθεί λύση για την παράκαμψη Πεταλιδίου.

Το 2022, προεκλογική ή και εκλογική χρονιά, θα πιέσουμε να τρέξουν κι άλλα οδικά έργα που έχει ανάγκη ο τόπος μας.